Moartea lui Steve Jobs. Greşeala prostească a unui geniu: în loc de operaţie, a ales acupunctura

Moartea lui Steve Jobs. Greşeala prostească a unui geniu: în loc de operaţie, a ales acupunctura

Steve Jobs, care a decedat la începutul lunii octombrie din cauza unui cancer la pancreas, a murit cu regretul că a amânat operaţia pentru a încerca "soluţiile" propuse de medicina alternativă, a dezvăluit biograful fostului şef al Apple.

După ce a descoperit boala, în octombrie 2003, Jobs a amânat operaţia timp de nouă luni. În ciuda insistenţelor familiei şi prietenilor, Jobs a amânat operaţia şi a apelat la şedinţe de acupunctură, la o combinaţie "specială" de sucuri de fructe şi la vizite la spiritişti, scrie The Telegraph.

De asemenea, şeful Apple s-a tratat şi cu tot soiul de soluţii pe care le-a găsit pe internet, scrie The Telegraph. Dezvăluirile îi aparţin lui Walter Isaacson, cel care va publica o foarte aşteptată biografie a lui Steve Jobs până la sfârşitul acestei luni.

"Am vorbit mult despre asta", a spus Isaacson în timpul unui interviu la televiziune. "Dorea să vorbească despre asta, despre cât regretă. Cred că regreta că nu s-a operat mai devreme". Soţia lui Jobs: "Trupul există pentru a servi spiritul"

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat cum de "un om atât de deştept a fost capabil de o asemenea prostie", Isaacson a răspuns: "Cred că a gândit în felul următor: dacă ignori un lucru pe care nu-l vrei, poţi avea gândire magică (puterea autosugestiei). În cazul lui, a funcţionat de câteva ori în trecut. Avea să regrete însă decizia sa".

Soţia lui Jobs, Laurenne Powell, a avut la rându-i o declaraţie interesantă, oferită lui Isaacson. "Problema a fost că el nu era pregătit să fie tăiat. E greu să determini pe cineva să facă asta. Trupul există pentru a servi spiritul". CITIŢI ŞI: Steve Jobs, omul care vorbea doar cu mine