Cazul morţii baschetbalistului american. Cum motivează judecătorii arestarea lui "Gypsy Gypsanu"

Cazul morţii baschetbalistului american. Cum motivează judecătorii arestarea lui "Gypsy Gypsanu"

Magistraţii Tribunalului Giurgiu motivează decizia de arestare preventivă a ucigaşului baschetbalistului american Chauncey Hardy prin faptul că, lăsat în libertate, George Ionuţ Tănăsoaia ("Gypsy Gypsanu") ar putea influenţa martorii, care locuiesc în acelaşi oraş.

Anchetatorii au audiat 22 dintre cele aproximativ o sută de de persoane aflate în club, la momentul la care Tănăsoaia l-a lovit pe Hardy, reiese din hotărârea Tribunalului Giurgiu, prin care agresorul a fost arestat preventiv. În mod paradoxal, niciuna dintre cele 22 de persoane nu s-a declarat oripilată de incident şi nici nu a avut vreo stare de temere - fapt speculat de avocaţii lui Tănăsoaia. Aceştia au mai susţinut că acuzatul nu a realizat consecinţele faptei sale, şi anume că pumnul aplicat sportivului va conduce la decesul acestuia. Apărătorii au mai spus că Tănăsoaia l-a lovit pe Hardy de teamă, ca acesta să nu apuce să lovească primul, mai ales că era mai înalt.

Argumentele nu i-au convins pe judecători, care au apreciat că lăsarea în libertate a inculpatului - acuzat de lovituri cauzatoare de moarte - reprezintă pericol public, căci acesta ar putea comite fapte similare. Mai ales împotriva martorilor, care domiciliază în acelaşi oraş, Giurgiu. Totodată, judecătorii au concluzionat că eliberarea ar putea lăsa opiniei publice impresia că nu se înfăptuieşte actul de justiţie.

"În noaptea de 08-09.10.2011, orele 03.30, victima dansa printre ceilalţi tineri (asa cum proceda de obicei) şi, la un moment dat, şi-a pus şapca pe capul lui R. A. F., care dansa lângă o masă pe care dansa martorul C. S. I.. Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului (şi el în stare de ebrietate), motiv pentru care a intervenit şi inculpatul. Victima, prin gesturi, i-a dat de inţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la diferenţa de nivel de 40 cm de locul unde se afla victima în momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, participanţii la discotecă părăsind clubul", au mai reţinut jduecătorii. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Şeful Poliţiei din Giurgiu, imposibil de înlăturat
  • Chauncey Hardy a fugit de droguri din SUA, dar şi-a găsit moartea în România 
  • HARTA INTERLOPILOR. Iliescu este primar la Giurgiu, ajutat de Butoane VIDEO
  • Baschetbalistul Chauncey Hardy, ultimele clipe de viaţă
  • Avocatul agresorului din Giurgiu s-a autosuspendat din PSD
  • Contradicţii în familia Iliescu. Câte persoane l-au lovit pe baschetbalistul american
  • Frăţiile dintre politicieni şi mafiile locale se leagă pentru afaceri şi putere | VIDEO
  • Crin Antonescu a fost în vizită la Clanul "Butoane"? Lideri PNL: Simple speculaţii!