Cum l-a făcut FBI pe un parlamentar spaniol cel mai căutat terorist din lume | VIDEO

Cum l-a făcut FBI pe un parlamentar spaniol cel mai căutat terorist din lume | VIDEO

Un parlamentar spaniol a dat în judecată FBI-ul pentru că a folosit imaginea lui pentru a face portretul robot al lui Osama ben Laden şi a altui lider al reţelei al Qaeda.

Mai întâi, FBI a folosit poza politicianului Gaspar Llamazares pentru a-l reprezenta pe ben Laden pe afişul cu "cel mai căutat om din lume", scrie ziarul "The Guardian". Apoi, poliţia federaşă americană i-a falsificat imaginea spaniolului pentru a-l face să arate la fel cu un alt lider al reţelei al Qaeda, Atiyah Abd al-Rahman, ucis, tot în Pakistan, în luna august.

Politicianul spaniol, membru al partidului Stânga Unită, susţine că s-a decis să dea în judecată FBI după ce liderii reţelei teroriste au fost ucişi.

Llamazares spune că nu se poate mulţumi cu scuzele pe care i le-au adrsat oficialii FBI după ce chipul său a fost utilizat ca bază pentru portretul robot al lui Osama ben Laden, aşa cum presupuneau americanii că ar fi arătat, înainte de uciderea sauditului, în mai, în Pakistan. Llamazares s-a plâns încă din ianuarie 2010 că i se foloseşte imaginea pentru posterul cu Osama. A primit scuze în scris de la biroul asdjunctului directorului FBI, care a catalogat incidentul ca fiind "nefericit" şi  a retras poza cu Ben Laden de pe site-ul FBI. Liderul al Qaeda a fost ucis de un comando american, în oraşul pakistanez Abbottabad, la 2 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rahman a fost lichidat de o dronă americană în Wazisristan, la 22 august.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/ahTMrPVoug8" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>