DNA - pus de instanţă să-l cerceteze şi pe denunţătorul sindicalistului Petcu

DNA - pus de instanţă să-l cerceteze şi pe denunţătorul sindicalistului Petcu

Odată eliberat din arest preventiv, fostul preşedinte al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a solicitat şi obţinut, în instanţă, ca şi denunţătorul său, Petre Scrieciu, să fie cercetat de DNA, în contextul în care procurorii Anticorupţie dispuseseră neînceperea urmăririi penale împotriva acestuia.

Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv şi irevocabil, ca şi afaceristul Petre Scrieciu, cel care l-a denunţat pe sindicalistul Marius Petcu, să fie cercetat de DNA. Decizia a survenit unei cereri depuse de Marius Petcu, în luna iunie, odată cu eliberarea sa din starea de arest preventiv şi dispunerea judecării în stare de libertate.

Procurorii Anticorupţie au dispus, iniţial, neînceperea urmăririi penale, în ceea ce-l priveşte pe Scrieciu, dat fiind faptul că acesta l-a denunţat pe Petcu. Scrieciu va fi, acum, cercetat pentru dare de mită.

Între timp, procesul în care Marius Petcu este judecat pentru luare de mită continuă să se judece. Potrivit rechizitoriului prin care DNA a dispus trimiterea lui Petcu în judecată, acesta este acuzat de luate de mită în formă continuată, pentru atribuirea unor lucrări, firmei de construcţii deţinute de Scrieciu. Procentul solicitat de Petcu era de 20%, iar acesta a primit şi dreptul de folosinţă asupra unui imobil din Predeal, de la denunţător, pentru a compensa întârzierea la plata mitei lunare convenite, de aproape 90.000 RON.

Ne puteți urmări și pe Google News