Dramă pe Naţional Arena: iarba nu creşte fără aer şi lumină | FOTO & VIDEO

Dramă pe Naţional Arena: iarba nu creşte fără aer şi lumină | FOTO & VIDEO

Olandezii au schimbat gazonul de pe Naţional Arena, l-au testat cu talpa pantofului şi ne-au lăsat un set de reguli pe care trebuie să le respectăm. Au promis că în aproximativ o săptămână se poate juca pe el, însă fotosinteza s-ar putea să ne dea bătăi de cap.

Pe 6 septembrie, Raţ l-a provocat pe Benzema la un cules galactic de cartofi, Ribery şi Marica au căutat râme de peşte, iar Tătăruşanu cerea disperat spre banca de rezerve să-i aducă cineva un aparat cu ultrasunete, să scape de cârtiţele din careu. La final, fotbaliştii şi-au făcut cruce cu limba că au scăpat nevătămaţi de pe gazonul groazei. A fost 0-0 pe stadion şi 1-0 în afara lui: Adrian Oprişan, şeful specialiştilor care au montat gazonul, ne-a dat gol ca Maradona, cu mâna.

De ieri, avem iarbă adevărată pe Naţional Arena. Olandezii au rulat-o şi au aruncat-o pe a lui Oprişan. A lor e mai bună şi are garanţii de la UEFA. În nici 24 de ore, gazonul a fost aplicat şi au început irigaţiile.

FOTOGRAFII: CODRIN PRISECARU

Fără crampoane, un consilier UEFA şi reprezentantul firmei care s-a ocupat de înlocuirea covorului de iarbă au luat la pas gazonul Arenei Naţionale. "S-ar putea juca fotbal chiar şi acum, însă e bine să-l mai lăsăm cel puţin o săptămână", a subliniat John Hendriks, şeful firmei olandeze. Antreprenorii au ezitat să dea garanţii: "depinde de mediu, de câţi fotbalişti vor juca, câte partide vor fi şi multe altele". Întrebat câte meciuri va rezista noul gazon, Ian McClements, angajatul UEFA a spus că mai trebuie făcute câteva analize pentru a da un răspuns. "Sunt mai mulţi factori de care depinde acest lucru. În primul rând e vorba de mediu, dar şi de felul în care este întreţinut. Iarba are nevoie de lumină, iar pe stadion este destul de puţină. Vom face o analiză pentru a vedea câtă lumină primesc plantele şi vom hotărî dacă aveţi nevoie de un sistem special sau nu", a spus McClements. Pentru un astfel de sistem ar mai fi nevoie de o investiţie de aproximativ 400.000 de euro. Iar dacă specialiştii ne cer să montăm un astfel de sistem şi nu se întâmplă în timp util, am putea asista din nou la un meci cum a fost ziua recoltei de la începutul lui septembrie, pe care am sărbătorit-o împreună cu francezii.

CITIŢI ŞI:

  • "Oprescu - Gazon", un primar prea mic pentru un stadion aşa de mare
  • Sorin Oprescu a cedat. Va propune alt contract de management pentru Naţional Arena
  • INVESTIGAŢIE EVZ. Firma care a plantat "cartofi" pe Naţional Arena mai poate ciupi câteva milioane de euro de la FRF
  • Oprişan, despre scandalul gazonului: "Nu ar trebui căutaţi vinovaţii"
  • SCANDALOS! Sorin Oprescu şi Mircea Sandu ne-au făcut de râsul lumii
  • EXCLUSIV EVZ: IMAGINI PANORAMICE 360° de la meciul România-Franţa

Ne puteți urmări și pe Google News