Tango? Ada Falcon, "mica bijuterie argentiniană" | VIDEO

Tango? Ada Falcon, "mica bijuterie argentiniană" | VIDEO

Când spui tango, spui Argentina. Banal. Când spui tango, spui Ada Falcon, împărăteasa tangoului!

O atingere, o mişcare, un parfum, muzica momentului ori a unei noi tinereţi. Poate că într-o asemenea conjunctură s-a născut, pe 17 august 1905 Ada Falcon. Pentru că altfel n-ar fi devenit împărăteasa tangoului! Aşa fost supranumită, după ce debutul a alintat-o drept "mica bijuterie argentiniană".

A cunoscut consacrarea în 1923, când a devenit cea de-a treia cântăreaţă de tango din Argentina! Vă închipuiţi că nu a trecut mult până când acest "cea de-a treia" a dispărut la o suflare de tango, spulberat fiind de vulcanica Ada.

În cazul ei, veni, vidi, vici capătă conotaţia a fost, a trăit, a cântat. O viaţă petrecută în ritm de tango, dar şi în ritm de lux, bijuterii scumpe, vile de vis, relaţii turbulente cu bărbaţi fermecători, scandaluri şi faimă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pare coktailul perfect pentru o viaţă scurtă şi înecată în depresii sau alcool. Iată însă că Ada s-a încăpăţânat să trăiască până în anul 2002. Tango! <iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/kS_aU_QiYmM" height="349" width="600"></iframe><iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/Qky-Vq8NXOw" height="349" width="600"></iframe>