Doi "agricultori" se bat pentru scaunul de deputat lăsat liber de Victor Surdu

Doi "agricultori" se bat pentru scaunul de deputat lăsat liber de Victor Surdu

Locul de deputat de Neamţ rămas liber după decesul lui Victor Surdu este râvnit acum de doi foşti sau actuali secretari de stat în Ministerul Agriculturii: Liviu Harbuz şi Adrian Rădulescu (foto).

.Astfel, pentru alegerile anticipate din Colegiul 6 deputaţi, judeţul Neamţ, scrutinul este programat pe 21 august, iar campania electorală va demara la finalul acestei săptămâni. Scaunul lăsat liber de Victor Surdu, şi el fost ministru al Agriculturii, este râvnit de doi oameni din domeniu. Şi-au depus candidatura social-democratul Liviu Harbuz şi din partea Partidului Democrat Liberal secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu (membru UNPR).

Liviu Harbuz a fost şeful Colegiului Medicilor Veterinari, a condus Autoritatea Sanitar-Veterinară, a făcut parte din Cabinetul Adrian Năstase, dar şi din Cabinetul Emil Boc, în 2009, cînd a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Adrian Rădulescu a fost preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi apoi a pătruns în Ministerul Agriculturii pe post de director de cabinet al ministrului Dacian Cioloş, după care a urcat pe post de secretar de stat, fiind chiar nominalizat pentru funcţia de ministru de premierul desemnat Lucian Croitoru.

Alegerile din 21 august se desfăşoară în cele 19 comune componente ale Colegiului 6 Neamţ, iar campania electorală va începe pe 6 august, cu 15 zile înainte de scrutin.

Ne puteți urmări și pe Google News