"Ţepele" de pe Facebook: laptop-uri gratuite de la "Papagali Vorbitori"

"Ţepele" de pe Facebook: laptop-uri gratuite de la "Papagali Vorbitori"

Cea mai cunoscută reţea de socializare a fost populată în ultimele zile cu pagini de evenimente unde sunt promise, fără acoperire, premii uriaşe în schimbul unui simplu “Like”. De ieri, invitaţii la un astfel de “eveniment” circulă şi printre profilele românilor, ademeniţi cu câte un laptop gratuit.

Creatorii evenimentului, intitulat “Mini Laptop absolut gratuit pentru primii 100.000 de participanţi”, nu îşi dezvăluie identitatea, pagina de profil a acestora fiind numită, simplu, “Papagali Vorbitori” şi afişând câteva poze cu zburătoare, cuvântătoare sau nu. Deşi nu există nicio informaţie clară despre “organizatori”, internauţii români s-au înghesuit să participe la ofertă, pagina adunând până în prezent peste 20.000 de like-uri.

Un alt eveniment, care promitea în mod fals telefoane iPhone 4 pentru primii 500.000 de participanţi, a făcut furori săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii.

Deşi în aceste cazuri nu există riscul de a pierde date persoane sau de a avea calculatorul infectat cu vreun virus, utilizatorii sunt sfătuiţi să ignore astfel de invitaţii, care ar putea aduce profituri farsorilor în căutare de reclamă pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News