Caz şocant în sport: Un medaliat olimpic a sunat la urgenţă, după care s-a sinucis

Caz şocant în sport: Un medaliat olimpic a sunat la urgenţă, după care s-a sinucis

Jeret Peterson, sportiv medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 în proba de schi acrobatic, a fost găsit mort luni, într-un canion izolat din statul Utah. Poliţiştii spun că americanul a sunat la “911” înainte de a se împuşca mortal.

Trupul neînsufleţit lui Jeret Peterson a fost găsit de poliţişti luni seară în canionul Lambs din Utah. Americanul de 29 de ani a lăsat lângă maşina sa un bilet de adio, însă conţinutul acestuia nu a fost dezvăluit, conform ediţiei online a ziarului “New York Post”.   Anchetatorii au dezvăluit că Peterson a sunat la numărul de urgenţă 911, anunţându-şi intenţia de a se sinucide, după care s-a împuşcat, deşi operatorii au făcut tot posibilul să-l convingă să renunţe.

Cu trei zile înainte, schiorul fusese eliberat pe cauţiune pentru conducere sub influenţa alcoolului. Apropiaţii sportivului au mărturisit că acesta nu îşi revenise din şocul suferit cu câteva luni în urmă, când un prieten de-ai săi s-a sinucis, împuşcându-se chiar de faţă cu el.

Jeret “Speedy” Peterson a câştigat în 2010 medalia olimpică de argint la Jocurile de la Vancouver, în Canada, impresionând asistenţa prin faptul că a plâns pe tot parcursul ceremoniei de premiere. Americanul este considerat de specialişti unul dintre marii inovatori ai sporturilor de iarnă, fiind autorul trucului numit “Hurricane” (“Uraganul”), cel mai dificil din schiul “freestyle”. <iframe width="620" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/mlodTvYHw_8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News