Ar trebui ca etichetele mezelurilor şi lactatelor "să spună" exact ce mâncăm?

Ar trebui ca etichetele mezelurilor şi lactatelor "să spună" exact ce mâncăm?

Mulţi nu ştiu cum este fabricată brânza topită, câtă grăsime este în salam şi dacă parizerul are ceva carne în compoziţie.

Românii se uită în vitrină şi caută la măcelărie sau în supermarketuri mezelurile şi brânzeturile de bună calitate. Numai că, deşi pe etichetă scrie: salam de porc, vită sau pui, salam extra, toate acestea nu conţine carne 100%. Nici în cazul caşcavalului, brânzei telemea şi chiar a iaurtului nu suntem siguri că aceste produse conţin 100% lapte. Cumpărătorii au început să se împartă în trei categorii: cei care sunt fideli unei mărci, fără să ştie exact ce conţin produsele pe care le pun în coş, cei care au prieteni care lucrează în branşă şi le spun ce să cumpere şi cei care cumpără ce li se pare că arată bine. Totuşi, românul ar trebui să ştie exact ce conţine fiecare produs pe care îl ia de pe raftul unui magazin şi, mai ales, cât la sută din fiecare ingredient trecut pe etichetă este în compoziţia alimentului. Vezi aici ce ar trebui să conțină fiecare produs din carne Dumneavoastră ce credeţi, ar trebui ca eticheta să arate exact ce mâncăm?