Raket moldovean, arestat la Bucureşti pentru trei crime

Raket moldovean, arestat la Bucureşti pentru trei crime

Arestat de Tribunalul Bucureşti, cetăţeanul moldovean Robert Gîrleanu este acuzat că a împuşcat, apoi incendiat, trei persoane, dintre care una avea cetăţenie română. Crimele au avut loc în urmă cu 11 ani.

Robert Gîrleanu era dat în urmărire de autorităţile din Republica Moldova, dar nu a putut fi extrădat, deoarece România nu are niciun acord semnat, în acest sens, cu statul vecin. Procurorii români au declanşat, totşi, propria anchetă, în ceea ce priveşte crimele comise de Gîrleanu la Chişinău, ca urmare a unei plângeri depuse de mama unuia dintre tinerii omorâţi, care avea şi cetăţenie română. Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus reţinerea lui Robert Gîrleanu, acesta fiind arestat preventiv, de Tribunalul Bucureşti, pentru 29 de zile.

Crimele au fost comise în urmă cu aproape 11 ani, în luna decembrie 2000. Gîrleanu a răpit, atunci, trei persoane, ca urmare a unor neînţelegeri legate de o anumită sumă de bani. Le-a dus într-o pădure, le-a împuşcat, apoi a incendiat cadavrele şi le-a îngropat. Complicii săi au fost, într-un final, arestaţi de către autorităţiel moldovene, dar Robert Gîrleanu a reuşit să fugă în România.

Ne puteți urmări și pe Google News