O legendă a ciclismului e anchetată pentru dopaj

O legendă a ciclismului e anchetată pentru dopaj

Belgianul Wim Vansevenant, singurul ciclist care a terminat de trei ori Turul Franţei pe ultimul loc în clasamentul general, este anchetat după confiscarea unui pachet suspect la Bruxelles.

Fostul rutier, în prezent membru al staff-ului echipei Omega Pharma-Lotto, va trebui să răspundă acuzaţiilor de dopaj, scrie cotidianul Het Nieuwsblad, citat de L'Equipe. Vansevenant este suspectat că ar fi importat produse dopante din Australia. Conform anchetatorilor, un pachet conţinând "produse dopante ultra-sofisticate" a fost interceptat acum două săptămâni pe aeroportul din Bruxelles. Cercetările ar putea afecta serios pe Omega Pharma-Lotto, care va lua startul sâmbătă, 2 iulie, în ediţia cu numărul 98 a Turului Franţei.

Vansevenant s-a clasat ultimul în Marea Buclă în 2006, 2007 şi 2008, poziţia de "lanternă roşie" fiind premiată şi deosebit de apreciată, în condiţiile în care, anual, zeci de rutieri părăsesc competiţia accidentaţi sau descalificaţi.

Alberto Contador, triplu câştigător al tricoului galben, a fost la rândul lui cercetat pentru dopaj, după ce o substanţă interzisă, clenbuterol, a fost descoperită într-o probă de urină recoltată în timpul Turului din 2010. La începutul acestui an, federaţia spaniolă de ciclism a anunţat retragerea acuzaţiilor, însă Uniunea Ciclistă Internaţională şi Agenţia Mondială Anti-Doping au făcut apel la această decizie, cazul urmând să fie judecat în luna august de către TAS. Contador va concura în Turul Franţei 2011 alături de echipa Saxo Bank-Sun Guard.

Ne puteți urmări și pe Google News