BAC 2011: Majoritatea elevilor harghiteni a obţinut calificativ maxim la limba română

BAC 2011: Majoritatea elevilor harghiteni a obţinut calificativ maxim la limba română

Aproximativ 40 la sută dintre candidaţii harghiteni la bacalureat au obţinut calificativul de 'expert' la proba de competenţe lingvistice în limba română.

Din cei 3118 candidaţi prezenţi la proba orală de limba română, 1248 au obţinut calificativul 'expert'. Alţi 878 au fost consideraţi 'avansaţi', iar 992 au primit calificativul 'mediu' la această probă, după cum sunt prezentate datele pe site-ul Inspectoratului Judeţean Harghita.

Dacă în alţi ani mai existau situaţii în care unii elevi picau proba orală la limba şi literatura română, în acest an toţi au trecut cu brio peste prima încercare a examenului de bacalaureat. Cu toate acestea, elevii harghiteni din şcolile cu predare în limba maghiară au mari probleme de comunicare în limba română, judeţul înregistrând, în fiecare an, cele mai slabe rezultate la proba scrisă de limbă şi literatură română.

Prima probă a examenului de bacalaureat a decurs fără probleme, în judeţ nefiind raportate deficienţe, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita a luat decizia să nu amplaseze camere de luat vederi în sălile de examen, pentru a nu transmite elevilor un mesaj de neîncredere, dar a intensificat controalele în centrele de examinare.