Prostituţie la 52 de ani. Colecţia de amenzi a doamnei M.V.

Prostituţie la 52 de ani. Colecţia de amenzi a doamnei M.V.

Poliţiştii bucureşteni au de-a face periodic cu o profesionistă a străzilor din centru. De la începutul anului încoace, femeia a strâns nu mai puţin de 15 amenzi.

M.V. nu e numele de scenă, ci doar "alintul" oficial folosit de poliţiştii bucureşteni. M.V. e o doamnă în vârstă de 52 de ani care-şi face veacul pe trotuarele din centrul oraşului, în căutarea prăzii masculine, dotate cu portofel. Patrulează de la "Scala" spre "Intercontinental" şi înapoi, în pas provocator, seară de seară. Sâmbătă a fost pentru doamna M.V. o zi obişnuită: a încasat o amendă de 500 de lei pentru practicarea prostituţiei, în timpul unei razii a poliţiştilor locali. Pentru "venerabila" doamnă a străzii este a 15-a contravenţie din ultimul an.

"Harta prostituţiei se schimbă întruna"

În urma acţiunii desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru prostituţie. "Raziile fac parte dintr-o strategie a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) care umăreşte să combată (...) fenomene precum prostituţia, cerşetoria sau perceperea de taxe ilegale pentru parcare", anunţă reprezentanţii instituţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

PLMB trebuie să-şi menţină datele la zi, fiindcă harta prostituţiei se modifică întruna: concurenţa, criza, hăituielile poliţiştilor se află la originea unui fenomen de migraţie. Potrivit celei mai noi schiţe întocmite de autorităţi, vadurile la modă ar fi în momentul de faţă Pădurea Băneasa, Rosetti, Mătăsari sau Văcăreşti. "Afacerile" de pe Văcăreşti sunt însă în scădere, după ce zona a fost "periată" în repetate rânduri de poliţişti.

Visul domnului E.E.

Ziua de sâmbătă a început pentru poliţişti în nord, în zona pădurii Băneasa. Pe Aleea Padina, zgomotul unui tufiş scuturat a rupt liniştea dimineţii de primăvară. De după el a apărut o tânără femeie, care prezenta dificultăţi în a-şi extrage tocurile din noroi. Un domn timid, în trening, s-a ridicat după ea.

Tânăra M.M.V. (25 de ani) nu considera că a făcut ceva rău. În orice caz, nimic care să merite o amendă de 500 de lei. "Doar am de crescut trei copii. Am şi epilepsie şi mă apucă şi tremuratul în fălci câteodată, chiar în timpul partidei", le-a explicat ea oamenilor legii.

Cât M.M.V. spunea asta, domnul sfios, în trening, încerca să se strecoare pe lângă poliţişti şi s-o ia pe jos, spre drumul mare. Uitase că-şi parcase maşina la doi paşi. În acea dimineaţă nefastă, a mai uitat ceva - datele din buletin. Aşa că a fost nevoit să ofere altele, false. Pierderea de memorie şi aventura din boscheţi l-au costat pe domnul E.E. 1.000 de lei. La acestea s-au adăugat cei 20 de lei încasaţi de prostituată şi un posibil conflict conjugal. Toate ar fi fost evitate dacă bărbatul ar fi ascultat de un avertisment nocturn. "Bă, şefule, şi avusei un vis aseară. Ce-i zic eu la nevastă acum?".

M.M.V. are de-a face cu câte zece de-alde E.E. într-o zi obişnuită. Tariful e 20 de lei pentru sex oral şi normal, preţ cu care încearcă să bată concurenţa de pe Privighetorilor. Ar fi simplu dacă n-ar fi deranjată de atâtea razii: "nota de plată" în doar o jumătate de săptămână se ridică la aproape 1.500 de lei. Plus celelalte riscuri: "Mai vin maniaci d-ăia care te bat, te şi violează şi îţi ia toţi banii".

Merge însă înainte, meseria e meserie. O singură reclamaţie are de făcut: pădurarii n-au montat coşuri de gunoi, să aibă unde arunca prezervativele.

PROIECT

Legea lui Prigoană: fetiţe de minimum 20 de ani, sănătoase tun

Anul trecut, în luna septembrie, deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Parlament un proiect de lege prin care cerea legalizarea prostituţiei. "O realitate a societăţii contemporane", aşa a denumit deputatul cea mai veche meserie în expunerea care a însoţit proiectul de lege.

"Prostituţia există. Problemă a societăţii, cu valenţe complexe prin dificultatea abordării faţă de sensibilitatea comunităţii, prostituţia reprezintă un subiect puţin atrăgător şi controversat din punct de vedere politic. Socotită, rând pe rând, cea mai veche profesie, decădere morală, racilă socială sau sursă de profit, prostituţia este o realitate. România nu face excepţie, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de neajunsuri economice, neîmpliniri sociale sau frustrări personale".

Proiectul îndrăzneţ mai cerea ca "fetiţele" să aibă minimum 20 de ani, să facă lunar controale medicale şi să aibă un certificat de sănătate special. Prigoană a mai propus ca evidenţa "fetiţelor" autorizate să practice prostituţia să fie ţinută de Ministerul de Interne, iar numărul de autorizaţii ce poate fi emis pentru fiecare localitate să fie stablit la propunerea primarului.

Ca să se bucure şi puştanii de libertate, Prigoană a mai solicitat ca "beneficiarii" serviciilor sexuale să aibă minimum 16 ani, iar bordelurile să fie exclusiv pentru cei "hetero".

Mai mult, legea le-ar fi obligat pe prostituate "să afişeze în interiorul localului, la loc vizibil, tarifele pentru activităţile cu caracter sexual".

Legea lui Prigoană n-a primit însă suficiente voturi pentru a fi adoptată de către Cameră şi a fost trimisă, la mijlocul acestei luni, la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor pentru o nouă analiză.

IDEE. Silviu Prigoană vrea ca „fetiţele” să aibă carnete de sănătate