Angry Birds, TED sau Lego, printre câştigătorii premiilor Webby

Angry Birds, TED sau Lego, printre câştigătorii premiilor Webby

A cincisprezecea ediţie a premiilor Webby, premii internaţionale pentru cele mai bune siteuri, reclame online, videoclipuri pentru internet şi aplicaţii pentru mobil, şi-a desemnat câştigătorii.

Cu peste 70 de categorii, premiile Webby sunt cele mai importante distincţii de acest gen din lume. Creatorii de siteuri şi aplicaţii sunt premiaţi pentru inventivitatea designului şi uşurinţa în navigare. Printre premiaţi se numără siteul „Lego”, pentru cea mai bună pagină de deschidere, „Angry Birds”, pentru cel mai bun joc pentru mobil sau siteul „New Yorker”, pentru cel  mai bun site al unei reviste.

Alte siteuri s-au remarcat în categoriile: televiziune, „HBO: Bordwalk Empire”, umor: „Funny or die”, educaţie: siteul conferintelor TED, institut cultural: institutul Anne Frank sau ştiinţă: Global Climate Change de la NASA. Pentru cele mai bune poze pe site au fost premiaţi cei de la National Geographic, iar pentru cea mai bună campanie în social media agenţia Wieden+Kennedy a obţinut premiul juriului pentru campania Old Spice.

Lista câştigătorilor poate fi găsită pe site-ul oficial, iar ceremonia de decernare a premiilor va putea fi urmărită online pe 13 iunie. Anul acesta, printre nominalizaţi s-a regăsit şi o aplicaţie pentru telefon realizată de o firmă din România, aplicaţia Trip Journal, propusă în categoria „Cea mai bună aplicaţie pentru călătorii”.

Ne puteți urmări și pe Google News