De Ziua Pământului, imagini cu planeta văzută de sus

De Ziua Pământului, imagini cu planeta văzută de sus

Prima TV prezintă astăzi, de la ora 23.30, documentarul "Acasă". Producţia franceză surprinde din elicopter efectele dezastruoase ale poluării.

Documentarul "Acasă" e o pledoarie pentru intervenţia rapidă în procesul de degradare a planetei. Toate problemele Pământului sunt strâns legate, şi asta se vede cel mai bine în imaginile filmate de realizatorii documentarului din elicopter deasupra a 54 de ţări. Prima TV prezintă producţia franceză cu ocazia Zilei Interna ţionale a Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie.

Imagini din elicopter

Printre producţiile celebre despre mediu ca "Un adevar incomod" al lui Al Gore sau "The Cove", care a câştigat premiul Oscar anul trecut, documentarul regizat de Yann Arthus-Bertrand se individualizează printr-o abordare inovatoare de efect: producătorul a ales să nu întrerupă filmul cu interviuri sau declaraţii, ci să lase imaginile să vorbească de la sine.

Minunile Pământului văzute de sus vor să arate că încă există multe locuri care merită conservate.

Glenn Close, actriţa nominalizată de cinci ori la premiile Oscar şi câştigătoare a două premii Globul de Aur, va nara documentarul prezentat astăzi. Cea care a jucat rolul Cruellei de Vil în "101 Dalmaţieni" devine vocea conştiinţei oamenilor care nu înţeleg eforturile ecologiste.

"Acasă" a fost lansat în toată lumea în săli de cinema, pe micile ecrane şi pe internet pe 5 iunie 2009, de "Ziua Internaţională a Mediului".

Ziua Pământului, sărbătorită din 1970

Evenimentul "Ziua Pământului", sărbătorit din 1970 în Statele Unite, a căpătat în ultimii ani amploare chiar dacă nu a reuşit să egaleze în România importanţa "Orei Pământului", o mişcare mult mai recentă. Această zi este încă o încercare de a sublinia cât de importantă este protecţia mediului pentru viitorul omenirii. Scopul din acest an al Zilei Pământului este să adune un miliard de gesturi făcute de oameni pentru a crea o planetă verde.

Ne puteți urmări și pe Google News