Boc, candidat oficial la şefia PDL: Am câştigat toate competiţiile electorale
- Ilinca Istrati
- 14 aprilie 2011, 13:32
Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general Vasile Blaga şi deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu îşi depun, astăzi, candidaturile la şefia formaţiunii.
"Ştiu ce avem de făcut pentru a câştiga alegerile din 2012. Am câştigat toate competiţiile electorale de când sunt preşedinte al PDL. Aveţi încredere că ştiu ce trebuie să facem pentru a câştiga alegerile", a fost argumentul sub care Emil Boc şi-a depus astăzi candidatura pentru un nou mandat la şefia PDL. "Vreau, prin candidatura pe care mi-o depun, să întăresc încă o dată profilul de dreapta al PDL. Candidez, de asemenea, împreună cu o echipă. O echipă în care regăsiţi idei şi personalităţi care s-au confirmat prin votul direct al cetăţenilor", a spus Boc, cerându-le colegilor să-l voteze pentru a-şi putea continua proiectele. Emil Boc întră în cursă cu moţiunea intitulată "România dreaptă. România puternică". Blaga: Partidul are nevoie de o schimbare Vasile Blaga şi-a depus şi el, astăzi, candidatura. "Candidez pentru că sunt convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare în acţiunea sa politică. O acţiune politică întemeiată pe competenţe şi demnitate. Candidez pentru că muncesc de douăzeci de ani în acest partid, îl iubesc ca pe propria mea familie şi cred în destinul lui politic. Candidez pentru că totdeauna am spus lucrurilor pe nume. Candidez pentru că ştiu că se poate mai bine", a spus Blaga, care şi-a depus odată cu candidatura şi moţiunea intitulată "O Românie dreaptă, o Românie europeană".
În cursă ba intra şi Theodor Paleologu. Deputatul democrat-liberal a primit, astăzi, derogare din partea Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL care să-i permită să candideze la şefia partidului. Fostul ministru al Culturii nu are cei 5 ani necesari de vechime în partid. Noua conducere a PDL va fi aleasă la Convenţia Naţională convocată în zilele de 14 şi 15 mai. Alegerile vor fi uninominale, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.