10.000 de locuinţe scoase la tarabă. Câte din ele se vor vinde?

10.000 de locuinţe scoase la tarabă. Câte din ele se vor vinde?

Târgul imobiliar tIMOn îşi va deschide porţile pe 14 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală şi va găzdui, până pe 17 aprilie, peste 100 de expozanţi care vor pune în vânzare, în total, peste 10.000 de locuinţe noi şi vechi. Însă, în condiţiile în care veniturile românilor încă nu şi-au reluat creşterea, e dificil de prognozat câte dintre aceste locuinţe îşi vor găsi cumpărători.

Potrivit organizatorilor, peste 85% dintre proprietăţile care vor fi prezentate la această ediţie a târgului au preţuri de sub 1.000 euro euro pe metru pătrat, valoare care include şi TVA-ul.

Această ediţie a evenimentului va reuni atât doritorii de locuinţe cu ofertanţii, cât şi principalii jucatori din imobiliare, fie ei dezvoltatori, furnizori de soluţii sau brokeri, cu mediul de business care dă trendul mişcărilor în întreaga economie: investitori, bancheri, consultanţi, arhitecţi, presă, avocatură de business sau resurse umane. Demersul se va concretiza în cadrul Zilelor Imobiliare, o serie de conferinţe organizate în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor Imobiliari (ABI).

Se caută agenţi şi brokeri imobiliari

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, cu această ocazie, Asociaţia Brokerilor Imobiliari va desfăşura Târgul de joburi "Fă o carieră în imobiliare!", prin care vor fi puse la bătaie câteva zeci de joburi de brokeri imobiliari.

Cursuri gratuite pentru persoanele care îşi doresc să se specializeze în brokerajul imobiliar şi potenţialul de a aplica la joburi ce asigură un venit mediu garantat de minimum 500 de euro/lună - sunt oportunităţile generate atât pentru studenţi sau absolvenţi, cât şi pentru şomeri.

Editia din aprilie a tIMOn aduce încă o noutate pentru piaţa târgurilor de profil, anume MobiDeco, expoziţia de decoraţiuni interioare care îi vor permite cumpărătorului să îşi bugeteze nu numai achiziţia casei, ci şi un total al cheltuielilor de cumpărare şi amenajare.

La MobiDeco vor fi prezenţi producători şi importatori din domeniul mobilei, finisajelor şi decoraţiunilor.

tIMOn aduce participanţi exclusivi din rândul marilor dezvoltatori imobiliari, precum şi a companiilor care furnizează soluţii în domeniul real-estate. În această primăvară, oferta companiilor respective va fi disponibilă vizitatorilor de târguri doar în cadrul tIMOn. Printre acestea se numără: Alege Casa, D Development, Adama, Be Igloo, ABI, Real Time, Metropolis Residence, City Dreams, Vision House, Obor Towers, City Lights Pipera, Fundeni Residence, The Concept, Expert Construct, Victoria Consult, Lac de Nuferi, GTC, Impact SA sau Cosmopolis.

Schimbă locuinţa veche cu una nouă Pe perioada târgului imobiliar, vor fi prezenţi 50 de brokeri ABI. Aceştia vor tranzacţiona peste 5.000 de apartamente şi case vechi, dar şi peste 1.000 de terenuri. Acest lucru vine, mai ales, în ajutorul persoanelor interesate de achiziţionarea unei locuinţe noi prin vânzarea proprietăţii vechi, susţin organizatorii evenimentului.

Astfel, brokerii ABI sunt prezenţi la expoziţie, pe toată perioada târgului, pentru a tranzacţiona inclusiv locuinţele vizitatorilor ce îşi doresc o schimbare a locuinţei. Practic, prin intermediul brokerilor, cei ce îşi doresc o locuinţă nouă, o pot vinde pe cea veche, concept apropiat celui de buy-back.

30.000 de euro, cea mai ieftină garsonieră de la târg Una dintre cele mai ieftine oferte din cadrul tIMOn va fi reprezentată de o garsonieră nou construită în zona Militari, la preţul de 30.000 de euro.

Preţurile medii ale apartamentelor prezente în oferta tIMOn variază între 30.000 şi 45.000 de euro pentru garsoniere, între 40.000 şi 70.000 de euro pentru apartamentele cu două camere şi între 70.000 şi 100.000 euro pentru cele cu trei camere.

Pe toata perioada târgului, toţi cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe, fie nouă, fie veche, vor beneficia de discounturi de peste 5%.

De asemenea, în acest an, la tIMOn, reapar locuinţele scumpe. Astfel, segmentul premium al pieţei imobiliare româneşti va fi foarte bine reprezentat la expoziţia din Piata Constutuţiei. În cadrul târgului va fi scos la vânzare un triplex aflat într-o zonă centrală a Bucureştiului, la un preţ de peste 400.000 de euro.