Crudă e soarta Cruduţelor: dragostea nu trece prin stomac

Crudă e soarta Cruduţelor: dragostea nu trece prin stomac

Când Natalia Mateuţ şi-a lipit năsucul de zid, ca să-i poată pune cătuşele FBI-ul olandez, mi-am dat seama ce dură e viaţa de fotomodel. Să magnetizezi privirile bărbaţilor seară de seară în Bamboo e o meserie grea. O spun fără ironie.

Natalia şi prietenii ei s-au năpustit ca lăcustele în magazinele din Amsterdam. Pentru că shopping-ul ţinea în viaţă relaţia ei cu Valentin. "Eu cheltui aşa...", spunea ea, ingenuă, la televizor. Adică ea cheltuie tot. Ca să satisfaci un aşa apetit, de disperare poţi ajunge să clonezi şi carduri. E un chin să-ţi prinzi urechile într-o asemenea relaţie. Unuia îi trebuie resurse nelimitate de sentimente, iar celuilalt de bani, iar acest efort epuizează partenerii. Natalia s-a întors brusc dezîndrăgostită. Când se demachiază seara şi cearşaful rece îi îngheaţă şira spinării, ştie că implacabilul s-a produs: e din nou singură. E grea viaţa de fotomodel.

Îmi amintesc şiroaiele de lacrimi de pe obrajii Cruduţei. Urla în ea disperarea ratării, o disperare care mai erupe doar la cei care stau cu foamea-n gât. Ea n-avea maşină de 70.000 de euro şi apartament, aşa cum are, de exemplu, Bianca Drăguşanu. În ochii Danielei Crudu vezi cel mai bine acea sclipire de animal hămesit, dar acelaşi gând îl au toate. Fosta Vecină ar fi capabilă să evalueze greutatea unui portofel de la un kilometru distanţă. Înainte de-a fi vedetă, a fost dansatoare exotică şi îl iubea pe Mucea, un tip întreţinut, pe bune, de părinţi. Apoi, paparazzi au prins-o ba în plimbări nocturne prin parcuri, ba în maşini străine trase în parcări întunecoase, iar dragostea s-a ofilit, ca un şlagăr depăşit. Cruduţa trăieşte o dramă. Iubeşte un portofel, adică un obiect, iar aceasta e tot o formă de schizofrenie. E tot singură şi stranie în hazul ei nebun.

Vedeţi cum divele se apropie uşor-uşor de 40 de ani şi rămân părăsite şi debusolate. Adelina Pestriţu, chiar dacă încă e tânără, a ajuns la a patra, a cincea dezamăgire în dragoste şi depresiile o împresoară din ce în ce mai des. La asta mă refeream când spuneam că nu sunt ironic. Adelina a spus după divorţul de Vârciu că n-avea parte nici de bani, nici de dragoste – "aşa nu se poate trăi". Pe viitor s-a hotărât să aleagă doar banii. A ademenit-o rapid un crai din Timişoara, genul semialfabetizat. Fusese bodyguard într-o discotecă, apoi dăduse nişte lovituri imobiliare şi s-a prezentat Adelinei ca tânăr milionar de viitor. Peste puţin timp, amărâtul a trimis-o pachet acasă pentru că datoriile îl copleşiseră şi, dacă mai ţinea mult dragostea, ar fi falimentat complet. Adelina a trecut de mai multe ori prin şocul revenirii în garsonieră după aventuri promiţătoare. Experienţele acestea sunt dure şi, dacă n-ar exista cosmetice profesionale, urmele s-ar vedea pe feţele divelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă o dovadă: într-o înregistrare pe cancan.ro, Simona Sensual ţopăia ca o găinuşă îndrăgostită pe lângă sufletul ei pereche, Maharu. Exista acolo un pasaj antologic, în care ea îi spunea: "Tu ştii câţi vor să mă!". "Foarte bine", i-a răspuns el, indiferent. "Da, dar eu numai cu tine vreau", a mărturisit Simona. În felul său, aceasta a fost o declaraţie de dragoste, un ţipăt de disperare. Sensuala îşi dorea o familie, voia copii pe care să-i ducă la gradiniţă, voia să se îngraşe ca o femeie sedentară, visa la rutina unei familii tihnite. Răspunsul lui Maharu a fost să-i trântească uşa-n nas după ce, în prealabil, a filmat-o cu camera ascunsă. De atunci, oficial, niciun bărbat nu s-a mai afişat cu Simona Sensual, deşi ar putea fi invidiată pentru Mercedesul pe care îl conduce.

Experienţa Monicăi Columbeanu este traumatizantă, dacă ne gândim la acneea care i-a explodat pe fond de stres. Cu şase ani în urmă, când încă nu dăduse BAC-ul, credea din adâncul sufletului că succesul în viaţă înseamnă să te cuplezi cu Irinel. Era cea mai activă militantă a credinţei strămoşeşti că "dragostea trece prin stomac". Asta înseamnă să te plimbi ziua într-un Rolls Royce, dar să împarţi, noaptea, patul cu Iri. Acum e o femeie divorţată, de 24 de ani, plânge pe la porţile lui Columbeanu, dar cel puţin e împlinită spiritual: dragostea nu trece prin stomac.

Până şi premianta clasei, diva Mihaela Rădulescu a trecut prin acelaşi proces de iluminare. Într-o confesiune publică, Elan Schwartzenberg a recunoscut că Mihaela l-a agăţat într-un club trimiţându-i un bilet cu mesajul "noi doi trebuie să ne cunoaştem" şi cu un număr de telefon. Diva ştia locul pe care Elan îl ocupa în Top 300. Banii n-au adus fericirea, dar au întreţinut căsnicia câţiva ani. Condiţia umană a Mihaelei Rădulescu este acum cea de mamă singură exemplară, compromisul ei cu Elan fiind la limita libertăţilor individuale: ea îşi pune fermoar la gură şi îl ascunde pe Oţil printre bagaje când mai dă o raită pe Coasta de Azur, iar fostul soţ continuă să-i alimenteze cardul.

Una câte una, femeile ireal de frumoase pe care le vedem la televizor formează o galerie a tristelor figuri. Cu câteva excepţii, toate sunt părăsite, divorţate sau logodnice sezoniere. Gina Pistol s-a obişnuit, îşi ţine valizele la uşă, pentru că nu ştie niciodată când o dă Nicola afară din casă. Mai rudimentare sau mai sofisticate, zânele tabloidelor şi ale micului ecran încep toate sărutându-şi iubiţii pe portofel şi sfârşesc tânjind după dragoste.

Şi care e alternativa? O familie cu doi copii, cu un apartament de 65 mp la etajul 8, cu week-end-uri la un grătar pe marginea drumului, cu 20 de minute de sex pe săptămână şi cu povara unui credit ipotecar care te transformă într-un sclav pe viaţă? Ce legătură are dragostea cu toate acestea? Niciuna.

Şi atunci, ce-am vrut să demonstrez? Nimic. Sfaturile nu vă folosesc la nimic cât timp toţi oamenii nu doresc decât un singur lucru: să trăiască viaţa celuilalt.