Mandat de arestare pentru Dorel Tamaş, un important om de afaceri din Alba

Mandat de arestare pentru Dorel Tamaş, un important om de afaceri din Alba

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, astăzi, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Alba Iulia, de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Dorel Tamaş, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Alba, cu o avere estimată la circa 10 milioane de euro.

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, omul de afaceri nu a fost prezent, mandatul de arestare fiind emis în lipsă. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA Alba Iulia, Dorel Tamaş este acuzat de: două infracţiuni de înşelăciune, din care una cu consecinţe deosebit de grave, două infracţiuni de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare în formă continuată. Faptele pentru care a ajuns în atenţia DNA s-au petrecut în 2008-2009.

Procurorii DNA au stabili că, după ce "a derulat operaţiuni comerciale care au conotaţie infracţională - falsuri, delapidare, înşelăciune, spălare de bani - în urma cărora a intrat în posesia unor sume considerabile de bani", Dorel Tamaş "a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, ai unei bănci, cât şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, cauzându-le un prejudiciu de 2 milioane de euro şi 1.166.502 lei".

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, el este acuzat că şi-a însuşit fără drept din patrimoniul SC Ardeleana SA Alba Iulia suma totală de 2,7 milioane lei şi "a supus procesului de spălare de bani" peste 2 milioane de lei şi aproape 1,5 milioane de euro.

Dorel Tamaş este patronul mai multor fime din Alba, însă s-a făcut remarcat la nivel naţional după ce a achiziţionat hotelul Continental din Cluj Napoca, în urmă cu câţiva ani. În ultima perioadă, nici una dintre afacerile sale nu părea să mai meargă, iar omul de afaceri a locuit mai mult în Dubai.