Administratorii Romgaz, daţi în judecată de FP pentru donaţia de 400 milioane lei

Administratorii Romgaz, daţi în judecată de FP pentru donaţia de 400 milioane lei

Fondul Proprietatea a demarat un litigiu împotriva membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Romgaz care au aprobat anul trecut realizarea unei donaţii în valoare de 400 milioane de lei către bugetul de stat, se arată într-un comunicat al Fondului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cei patru membri ai CA Romgaz care au fost daţi în judecată sunt Ioana Apan, Marcel Adrian Piteiu, Ionică Raicu si Mihai Busuioc.

În calitate de acţionar minoritar al Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votat împotriva acestei hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc în data de 30 noiembrie 2010.

La acea dată, reprezentanţii Frankin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au recomandat conducerii Romgaz să nu aprobe transferul sumei la bugetul de stat şi au propus guvernului român şi conducerii Romgaz o soluţie alternativă, sub forma unui dividend special din rezervele financiare acumulate în anii precedenţi către toţi acţionarii companiei, se mai arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere împotriva Romgaz prin care a solicitat anularea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Romgaz prin care s-a aprobat această donaţie. La începutul lunii februarie, Tribunalul Sibiu a respins respectiva cerere.