A stat 18 zile în casă cu un cadavru

A stat 18 zile în casă cu un cadavru

Autorităţile au reuşit azi să intre în casa unei bucureştence pentru a scoate cadavrul fratelui acesteia, decedat acum aproximativ trei săptămâni. Fosta profesoară Maria Toma refuzase să înmormânteze cadavrul, deoarece spera într-o "minune" care să-l readucă la viaţă.

Marin Chirea – plecat în Statele Unite ale Americii acum 45 de ani – devenise cetăţean american, însă a dorit să fie înmormântat în ţara de origine. Sicriul a ajuns în Bucureşti pe 21 februarie şi de atunci sora sa a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ţine cadavrul în casă. Îl scosese din sicriu şi încerca să-i administreze chiar un "tratament".

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au fost împiedicaţi să acţioneze până în prezent, din cauza situaţiei juridice complicate: a fost vorba despre un cetăţean american, ale cărui acte de deces se aflau în posesia surorii sale.

"Vom încerca să respectăm dorinţa rudelor, de a-l înmormânta la Craiova, acolo unde se află cavoul familiei. Vom rezolva între timp situaţia juridică", a explicat Carmen Udrescu, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Sectorului 1, care i-a însoţit pe poliţişti la faţa locului.

Ne puteți urmări și pe Google News