Ministrul adjunct pentru Comerţ Exterior al Arabiei Saudite vine la Bucureşti

Ministrul adjunct pentru Comerţ Exterior al Arabiei Saudite vine la Bucureşti

Ministrul adjunct pentru Comerţ Exterior din cadrul Ministerului saudit al Comerţului şi Industriei, Abdullah Al-Hamoudi, va sosi la Bucureşti, însoţit de o delegaţie de reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din Arabia Saudită.

Înaltul oficial va participa la forumul economic "Consiliul de Cooperare al Golfului - România-Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în Europa de Sud-Est", organizat pe 8-10 martie 2011, la Bucureşti, de Forum Invest.

Cu un Produs Intern Brut de peste 400 de miliarde de dolari în 2010, Arabia Saudită este cea mai mare dintre economiile ţărilor membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului. Cel mai mare exportator mondial de petrol, Arabia Saudită deţine 20% din rezervele de petrol ale lumii.

Printre cei care şi-au anunţat, de asemenea, participarea la forumul de la Bucureşti se numără Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) - Abdulrahman Bin Hamad Al-Attiyah, Ministrul Comerţului Exterior din Emiratele Arabe Unite - Sheikha Lubna bint Khalid bin Sultan Al Qasimi, Ministrul Comerţului şi Industriilor al statului Kuweit, Ahmed Rashed Al Haroon. În ce domenii din România vor să investească Statele Golfului şi-au exprimat intenţia de a identifica în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, în sectoarele: agricultură, resurse naturale – petrol şi gaze, petrochimie, infrastructură, bănci & finanţe, IT&C, sănătate & industria farmaceutică, educaţie şi cercetare, căi ferate, reţele de electricitate, IMM-uri şi altele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul de la Bucureşti este primul dintr-un program de forumuri economice, organizate între ţările membre ale CCG (din care fac parte Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuwait şi Qatar) şi Europa de Sud-Est, care vor avea loc în perioada 2011-2012, în locaţii strategice din Europa de Sud-Est şi din regiunea Golfului.

Este pentru prima dată când statele membre ale CCG îşi afirmă intenţia de a direcţiona capital masiv de investiţii în ţările Europei de Sud-Est.