"Câinele nerevendicat şapte zile să fie eutanasiat"

"Câinele nerevendicat şapte zile să fie eutanasiat"

Primarul Sucevei, Ion Lungu, propune ca România să adopte metodele aplicate de Franţa, în ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân.

Potrivit acestuia, patrupedele găsite pe stradă şi care nu sunt revendicate în şapte zile să fie eutanasiate. 

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că situaţia câinilor comunitari nu poate fi soluţionată în baza actualei legislaţii, arătând că sunt zone în municipiu unde seara locuitorii sunt terorizaţi de haite întregi de câini.

"Degeaba sterilizăm sute de câini pentru că aceştia ajung din nou în stradă. Iubesc animalele, dar mai mult preţuiesc oamenii", a spus Lungu astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta consideră că, în cazul câinilor comunitari, ar putea fi implementat sistemul pe care l-a întâlnit în Franţa, unde un câine nerevendicat timp de şapte zile este eutanasiat.

Lungu a mai precizat că, în opinia lui, în România se tergiversează prea mult adoptarea unor măsuri care să soluţioneze problema câinilor comunitari. Potrivit primarului, în urma unui sondaj efectuat în cursul lunii ianuarie, în municipiul Suceava, problema câinilor comunitari se află în primele cinci care necesită o rezolvare.

Soluţia este susţinută şi de prefectul Capitalei Mihail Atănăsoaei. Acesta spune că ar fi mai bine ca patrupedele să fie strânse în adăposturi și îngrijite, asta dacă se găsesc, anul viitor, în visteria Municipalității nu mai puțin de 40 de milioane de euro, banii care ar fi necesari, potrivit acestuia, pentru întreținerea câinilor. În caz contrar, Atănăsoaei spune că: "va trebui să fim realiști și să îmbrățișăm soluția eutanasierii".