Florin Piersic, prima stea pe Walk of Fame-ul bucureştean

Florin Piersic, prima stea pe Walk of Fame-ul bucureştean

Actorul Florin Piersic a primit prima stea pe Walk of Fame-ul bucureştean, în cadrul unui proiect cultural inaugurat astăzi în Piaţa Timpului din Capitală de Teatrul Metropolis împreună cu magazinul Cocor şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti (ATMB).

"Sunt foarte emoţionat. Eu astăzi, aici, fac parte dintre cei care au o stea, o stea în frunte. Cred că cineva sus acolo, părinţii mei sau oricine altcineva, mă iubeşte dacă am ajuns să am o stea în centrul Bucureştiului. De mii de ori am trecut pe drumul spre Universitate, dar nu mi-am imaginat că într-o zi o să vină colegi de-ai mei aici, în Piaţa Timpului, să mă vadă. Îţi mulţumesc, domnule Bărbulescu, pentru tot ce ai făcut pentru mine. Nu am cuvinte să mulţumesc celor prezenţi", a spus actorul Florin Piersic la dezvelirea stelei sale de pe Walk of Fame.

Întrebat ce îşi doreşte de acum înainte, Florin Piersic a răspuns: "nimic, doar să fiu sănătos şi să văd ţara asta că îi este bine, că ne dăm cu toţii mână cu mână ca să aveţi fiecare deasupra o stea, aşa cum o am eu, care să vă ducă înainte şi să ne mândrim pe unde mergem, indiferent unde pe acest pământ, să ajungem să spunem cu gura şi cu sufletul deschis: Eu sunt român".  Florin Piersic a primit şi o plachetă pentru întreaga sa activitate din partea Asociaţiei de Turism a Municipiului Bucureşti, în care a fost numit un "Mitică de Bucureşti". "Doamne, mare eşti! Am ajuns şi Mitică. Cred că o să-mi schimb şi numele, o să-mi fac o carte de vizită în care o să scriu Florin Mitică Piersic", a glumit el. George Ivaşcu a declarat că şi-a dorit foarte mult acest proiect, destinat omagierii marilor valori ale culturii româneşti, că şi-a dorit să fie demarat mai repede, pentru a nu rata sărbătorirea lui Florin Piersic. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiu desfăşurat pe website-ul cinemagia.ro. „Arta actorului nu înseamna imitarea vieţii, ci expresia ei, iar teatrul este cea mai vie expresie artistică pe care omul o poate realiza. Actorul este, a fost, şi va fi, legatura între lumea palpabilă şi cea a ludicului, a imaginarului, el este mesagerul visurilor şi al gândurilor noastre; actorul face posibilă întâlnirea neîncetată a oamenilor cu jocul. Pentru toate acestea aducem o reverenţă dăruirii actorului pentru publicul său şi vă invităm să inaugurăm împreună Walk of Fame, în semn de preţuire pentru valorile artistice ale teatrului şi filmului românesc”, a declarat George Ivaşcu, Director General al Teatrului Metropolis. După Florin Piersic, distincţii lunare pentru artiştii români Walk of Fame va găzdui stelele celor mai consacraţi actori români în semn de apreciere şi promovare a valorilor artistice din România. Proiectul se va desfăşura în Piaţa Timpului, aflată în imediata vecinătate a magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. "Proiectul va continua cu acordarea de distincţii lunare şi altor artişti români consacraţi, transformând Piaţa Timpului într-un landmark al Bucureştiului unde turiştii vor putea cunoaşte cele mai importante stele din cultura noastră", a declarat Dan Bărbulescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Cocor. Urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piaţa Timpului se doreşte un punct de referinţă pentru cultura română prin găzduirea stelelor ce omagiază actori români consacraţi.

Florin Piersic a inaugurat un cinematograf de ziua sa

Ne puteți urmări și pe Google News

Îmbrăcat ca personajul care l-a făcut celebru în anii ’80, Florin Piersic a participat săptămâna trecută, în prezenţa a sute de clujeni, la deschiderea cinematografului ce îi poartă numele.

În prezenţa a sute de spectatori, actorul Florin Piersic şi-a făcut o intrare spectaculoasă, călare pe un cal din rasa grea belgiană, şi a dat din nou viaţă personajului "Mărgelatu", cel care l-a făcut celebru în anii ´80.