Rochia de mireasă nu mai este albă

Rochia de mireasă nu mai este albă

Ivoire, crem sau culoarea untului - 80% din rochiile de mireasă vândute la târgul de nunţi sunt de aceste culori, variaţii ale bejului. Doar circa 20% dintre viitoarele mirese mai aleg tradiţionala culoare albă, spun expozanţii care participă în aceste zile la târgul de nunţi Expo Ideal Mariaj de la Romexpo.

Târgul, organizat de revista Ideal Mariaj, unde participă peste 100 de companii, a început vineri şi este deschis până astăzi, la orele 16.00.

"De vreo doi ani se caută rochiile crem, iar acum acestea se vând în proporţie de 80% din total", ne-au declarat reprezentanţii Maya Fashion, cei care aveau cel mai vizitat stand. "Nu se mai caută albul", au confirmat şi cei de la Creal Design, unde majoritatea veşmintelor expuse erau crem.

Şi reprezentanţii Casei Vogue Mariage, care au rochii de 1.500-3.000 de lei, spun că rochiile albe de mireasă sunt pe cale de dispariţie, în condiţiile în care sunt din ce în ce mai căutate rochiile ivoire.

Cât costă o rochie de mireasă

Fiecare brand practică o paletă diferită de preţuri. Unii expozanţi sunt totodată şi producători, în timp ce alţii le importă din străinătate. Însă toţi fac reduceri pe perioada târgului.

De exemplu, rochiile de la Roxy Collection, Craiova, costă de la 1.600 la 4.000 lei, preţuri la care s-a aplicat o reducere de 500 lei.

Maya Fashion vânduse deja trei rochii stil prinţesă la numai câteva ore de la deschiderea târgului. Preţurile sunt cuprinse între 1.700 şi 3.000 lei.

La Evergreenbrides, rochia de mireasă are preţuri de 1.050-2.400 lei, iar la Trendy Bride de 1.500-4.500 lei. La Călin Events preţul unei rochii variază între 2.000 şi 4.000 lei.

Cele care doresc ceva mai stilat pot alege rochiile de la Creal Design, ale creatoarei Crenguţa Nişcoveană. Preţurile sunt ceva mai mari, între 470 şi 2.800 de euro.

Rochiile salonului de mariaj Marithé, din colecţii semnate Elliana Moore, Benjamin Roberts, Herve Mariage şi Maria Karin, costă între 2.900 şi 3.900 lei, pe perioada târgului.

Cum să-ţi alegi rochia în funcţie de corpul tău

Preţurile la Andree Salon, de pe strada Lipscani din Bucureşti, sunt reduse cu 15-20% şi ajung la 1.900-4.900 lei, iar miresele mai pot primi cadou un voal de crinolină.

În ceea ce priveşte preferinţele viitoarelor mirese, Afiniţa Marin, reprezentanta salonului, spune că nu există o tendinţă generală. "De curând, am avut o comandă şi la pantalon pentru mireasă", argumentează ea.

Potrivit reprezentantei Andree Salon, fetelor înalte şi slabe le stă foarte bine în rochiile de tip sirenă, iar celor mignone li se potrivesc rochiile în forma literei A. Fetele mai plinuţe ar trebui să aleagă modele tăiate sub sân, iar cele cu pieptul mic maschează acest lucru prin pliuri şi volănaşe la sâni, a explicat Afiniţa Marin. Tot la târgul de nunţi de la Romexpo găsiţi pantofi de mireasă Veronesse cu preţuri cuprinse între 260 şi 600 lei.

Costum de mire la 1.000 euro

Un costum de mire produs în atelierul lui Alexandru Ciucu va costa circa 1.000 euro, însă poate ajunge şi la 1.800 de euro, dacă sunt folosite materiale speciale. Acest preţ include ţinuta completă: cămaşă, papion, vestă, redingotă şi pantalon. În cazul costumelor de mire, preferate rămân culorile închise de la negru până la bordo.

Brandul Dinasty, care îşi expune produsele în reţeaua magazinelor Alb şi Negru, are costume la preţuri cuprinse între 999 lei şi 2.497 lei, la care se face o reducere de 20% în perioada târgului.

Buchete delicioase pentru ornat masa

Pentru ornarea meselor puteţi alege buchetele delicioase din fructe care costă aproximativ 15 euro şi cuprind patru-cinci tipuri de fructe (ananas, căpşuni, struguri, portocale, pepene galben etc.).

"Buchetele sunt făcute în dimineaţa evenimentului din fructe proaspete şi sunt livrate direct la locaţie", spune Alina Stricescu, proprietara afacerii. În cadrul târgului, puteţi contracta un fotograf care să vă facă pozele de nuntă şi un cameraman. La Filaudio filmul costă de la 1.900 lei, iar fotografiile cu un album de la 700 lei.

La Filmulnuntii.ro, cel mai ieftin pachet foto-video, Gold, costă 2.700 lei dacă plătiţi integral pe perioada târgului. Iar Pan Studio propune un pachet de 890 euro care include filmarea şi fotografierea integrală a evenimentului.