Sfatul consultantului în turism: evitaţi Israelul de Paşte!

Sfatul consultantului în turism: evitaţi Israelul de Paşte!

În timpul sărbătorilor pascale, Ţara Sfântă devine o destinaţie turistică foarte scumpă. Tarifele pornesc de la circa 600 de euro şi trec uşor de 1.000 de euro, astfel că alte locuri, cum ar fi cele prin care a trecut familia sfântă în timpul fugii în Egipt, reprezintă alternative mai ieftine.

Românii preferă să petreacă Paştele acasă sau în locuri situate în apropriere de propria casă. Aceasta şi pentru că vacanţa pascală este scurtă comparativ cu cea din perioada sărbătorilor de iarnă. De aceea, cei care aleg să plece de acasă aleg cu precădere destinaţiile interne, mai ales mănăstirile.

Paştele nu vine cu multe oferte, operatorii de turism lansând pachetele în luna ianuarie. Tot în această perioadă, marile companii aeriene afişează cele mai mari reduceri ale tarifelor, de circa 30-35%, astfel că prima lună a anului este optimă pentru achiziţionarea unui pachet turistic pentru Paşte, după cum ne sfătuieşte consultantul în turism Ciprian Ene. Totodată, pentru pachetele care includ transportul cu avionul, agenţiile acordă reduceri de 5-10% în această perioadă, iar pentru cele care presupun deplasarea cu autocarul de aproximativ 10%.

De Paşte, în Ierusalim

Ne puteți urmări și pe Google News

Una dintre destinaţiile căutate în vederea petrecerii sărbătorilor pascale este Israelul, numai că operatorii de turism din această ţară ştiu să profite de cererea mare, astfel că şi preţurile cresc în această perioadă, comparativ cu restul anului.

''Israelul este o destinaţie foarte scumpă de Paşte. Nu recomand turiştilor să meargă acolo’'', spune Ciprian Ene. În Ţara Sfântă, tariful mediu pentru un sejur la un hotel de trei stele, care include şi transportul cu avionul şi taxele, porneşte de la 600-700 de euro şi poate trece de 1.000 de euro. Astfel, un pelerinaj în Israel şi Iordania, care include cazarea timp de 6 nopţi în hoteluri de trei stele, cu mic dejun şi cină, transport cu avionul şi transport local cu autocarul, ghid vorbitor de limba română şi preot, costă de la 525 de euro/persoană. Taxa de aeroport este de 125 de euro de persoană.

În Ierusalim, pelerinii pot asista la ceremonii oficiate de preoţi din toată lumea, cum ar fi cei din Etiopia.

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="510" src="http://www.youtube.com/embed/4MDM9kGLr2c" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

Fuga în Egipt

Egiptul, cu Muntele Sinai sau locurile prin care a trecut familia sfântă în timpul fugii prin această ţară, Muntele Athos sau Roma pot fi alternative pentru petrecerea vacanţei pascale. De exemplu, cei care îşi rezervă acum un sejur de 15 nopţi, cu cazarea la hoteluri de patru sau cinci stele din Cairo, Luxor, Hurghada sau Sharm El Sheik, vor plăti pentru o vacanţă în perioada pascală 948 de euro, sumă care nu include asigurarea medicală, taxele de aeroport şi de viză sau bacşişurile, adică alte câteva sute de euro. Pentru acelaşi pachet, cu plecare din Bucureşti în alte perioade ale anului, tariful scade cu până la 50 de euro.

În Cairo, credincioşii se pot reculege la Biserica din Zeitung, unde au fost consemnate mai multe apariţii ale Fecioarei Maria. Maica Domnului s-a arătat şi credincioşilor de la mănăstirile ortodoxe Dair Al Muharraq şi Dronka din apropiere de Assiut. Numai că, pentru a vizita locurile în care au poposit Maria cu Iosif şi pruncul Iisus în timpul fugii în Egipt, trebuie să optaţi pentru o excursie, care nu este de regulă inclusă în pachetul standard, ceea ce vă va creşte costurile vacanţei cu cel puţin 50 de euro.

Pentru un sejur mai scurt, de 6 nopţi, la aceleaşi standarde, tarifele pornesc de la aproape 600 de euro/persoană. <iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/C1Sokdxhrps" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>