Ce tablet PC-uri vor apărea pe piaţă în curând | MULTIMEDIA

Ce tablet PC-uri vor apărea pe piaţă în curând | MULTIMEDIA

Deşi trendul a început anul trecut, cu iPad-ul acum tot mai mulţi producători de gadgeturi vor să aibă un cuvânt de spus pe acest segment. Printre aceştia se numără şi RIM, care a anunţat că va aduce BlackBerry PlayBook la CES 2011 din Las Vegas.

Cu un design aparte PlayBook vine cu un procesor Cortex A9 dual-core care funcţionează la o frecvenţă de 1GHz. Aceasta mai are încorporate şi două camere foto. Ca dimensiuni, nu are decât 7 inchi şi o greutate de doar 400 de grame, faţă de iPad care are 9,7 inchi şi o greutate aproape dublă.

Mai toate butoanele acestui gadget sunt în partea de sus lateral, acolo plasându-se butonul de pornit/oprit şi cele de volum. Pentru a-l porni nu trebuie decât să apăsaţi buton de aprindere şi să treceţi cu degetul pe ecran. Chiar dacă nu are un buton de "Home" se poate ajunge la aplicaţii prin trecerea cu degetul de sus în jos sau după caz, de la stânga la dreapta. Rezoluţia este de 1024x600 pixeli. Producătorul a anunţat că aceasta ar trebui să fie pe piaţă în primul trimestru al acestui an.

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cobiRp8fFEM?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/cobiRp8fFEM?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object> XOOM, de la Motorola

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă un pretendent la titlul de cel mai bun tablet PC a fost lansat ieri pe piaţa MID. Este vorba de XOOM, tableta celor de la Motorola, care vine să eclipseze iPad-ul la propriu....prin mărimea sa. Gadgetul se laudă cu o dimensiune de 10.1 inchi. Acesta rulează cu sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb şi are un procesor dual-core de 1 GHz. Pe partea de video acesta suportă formatul full HD.

Are şi un port HDMI ca orice tablet PC care se respectă. În plus, pe partea din spate are o cameră de 5 megapixeli, în timp ce aceea din faţă de de doar 2 MP. La capitolul conectivitate, XOOM are atât WiFi cât şi 3G, plus compatibilitate 4G LTE.

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SAseudjhvD0?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/SAseudjhvD0?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>

Viera de la Panasonic, acum şi tablet PC

Viera Tablet este noua jucărie din categria MID a celor de la Panasonic, care a fost prezentată la CES Las Vegas. Gadgetul vine în trei dimensiuni cu ecran LCD tactil de 10, 7 sau 4 inchi.

Cele trei variante de dimensiuni ale ecranului oferă o interfaţă grafică de utilizator (GUI) optimă, cu vizibilitate şi uşurinţă în operare potrivite oricăror servicii sau tipuri de conţinut.

Gadgetul mizează pe accesul la cărţi digitale şi video streaming, a anunţat compania. Aceasta va permite şi accesul la internet prin Wi-Fi. Pe lângă aceste companii altele au mai anunţat tablet PC-uri, una dintre acestea fiind Asus, care deja a lansat patru modele.

<object height="385" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Rkhvp7PTmMI?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Rkhvp7PTmMI?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></embed></object>