Nedreptate CRUNTĂ. Una dintre cele mai frumoase femei din politica mondială e pe MOARTE

Nedreptate CRUNTĂ. Una dintre cele mai frumoase femei din politica mondială e pe MOARTE

Starea de sănătate a fostului premier al Ucraine, Iulia Timoşenko, aflată în greva foamei din 29 octombrie pentru a denunţa fraudele electorale, s-a agravat, afirmă avocatul său, citat de AFP.

Încarcerată de un an, Timoşenko a fost condamnată în octombrie anul trecut la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea denunţă această condamnare drept o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici, în funcţie din 2010. Acum, puterea de la Kiev o hărţuieşte cu alte procese.

Nu îşi merită soarta Timoşenko a acuzat în mai multe rânduri rele tratamente în închisoare "Starea Iuliei s-a înrăutăţit brusc. Nu se mai poate ridica", a declarat avocatul Oleksandr Plahutiuk, după ce a vizitat-o la spitalul public din Harkiv. Presa occidentală notează deja că una dintre cele mai frumoase femei din politica mondială este pe moarte! "Pentru că a fost unul din liderii importanţi ai Revoluţiei Portocalii, pentru că a fost prima femeie Prim-ministru a Ucrainei, dar şi pentru că Forbes a desemnat-o pe locul al treilea în clasamnentul celor mai puternice femei din lume încă din 2005, tocmai de aceea nu merită această soartă", comentează unii dintre analiştii din Ucraina şi nu numai.

"Va continua greva foamei până când autorităţile vor recunoaşte falsificarea alegerilor", a spus el. Autorităţile ucrainene par să fie preocupate de starea de sănătate a Iuliei Timoşenko. Administraţia penitenciarelor a îndemnat-o să renunţe la greva foamei. Kievul i-a îndemnat pe medicii clinicii berlineze Caritatea să vină să o examineze din nou pe lidera opoziţiei ucrainene.

Ne puteți urmări și pe Google News