Ce bine se-nţeleg ei doi! Cum a decurs întâlnirea dintre preşedinte şi premier

Ce bine se-nţeleg ei doi! Cum a decurs întâlnirea dintre preşedinte şi premier

După o lungă perioadă de război politic sângeros, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut ieri o întâlnire din care au lipsit tensiunile cronice

Întâlnirea de ieri dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta a mers ca unsă. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cei doi demnitari "au avut puncte de vedere comune asupra unui număr important de proiecte". Mai concret, Băsescu şi Ponta:

  • au convenit asupra aspectelor ce vor fi negociate cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Comisiei Europene, care se află la Bucureşti,
  • "au stabilit o viziune comună de lucru în legătură cu privatizarea societăţilor de stat",
  • "au agreat importanţa implementării rapide a strategiei de management privat".
  • "au convenit asupra măsurilor pe care Guvernul le va lua pentru deblocarea plăţilor pe programele cu finanţare europeană şi pentru onorarea plăţilor restante pentru proiectele aflate în fază de implementare".
  • Băsescu şi Ponta au "o viziune comună" şi "au convenit" asupra negocierilor cu FMI

Discuţii despre Justiţie Preşedintele şi premierul au discutat şi despre viitorul raport al Comisiei Europene privind situaţia justiţiei din România, în aşa fel încât documentul să conţină "eva luări exacte şi corecte". O singură chestiune a rămas în suspensie: cine va reprezenta România la viitorul Consiliu European, din 23-24 noiembrie. Cei doi vor avea o nouă întâlnire după 13 noiembrie pentru a tranşa situaţia. Victor Ponta a anunţat deja că i-a cerut şefului statului mandat să meargă la Bruxelles.

  • Ponta: discuţia cu Băsescu a decurs anormal de normal

După întâlnire, premierul a caracterizat discuţia cu şeful statului drept "extrem de tehnică şi de instituţională". "Îmi doresc ca instituţia preşedintelui să respecte şi până la alegeri şi după aceste aspecte. A fost un moment foarte bun", a spus Ponta. Concordie a fost şi aseară, la ceremonia de depunere a jurământului de către Raed Arafat, nominalizat de premier drept nou ministru al Sănătăţii. Preşedintele a cerut guvernului doar să finalizeze noua Lege a Sănătăţii. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • A jurat Arafat CU MÂNA PE CORAN? VEZI ce soluţie a găsit Administraţia Prezidenţială