PSIHIATRU: "Fără echivoc în cazul învăţătoarei Veronica Bereanda este vorba de TORTURĂ psihologică. SESIZĂM organisme internaţionale"

PSIHIATRU: "Fără echivoc în cazul învăţătoarei Veronica Bereanda este vorba de TORTURĂ psihologică. SESIZĂM organisme internaţionale"

Campania împotriva învăţătoarei de la Liceul "Nicolae Iorga" care îşi teroriza elevii ajunge la forurile internaţionale anti-tortură.

"Fără echivoc în acest caz este vorba de tortură psihologică", este de părere medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care se ocupă pro-bono de tratarea elevilor de clasa I traumatizaţi de învăţătoarea Veronica Bereanda. Pe lângă reclamarea la forurile internaţionale care se ocupă de tortură, în efortul de susţinere a campaniei, filmuleţul de pe net în care dascălul apare înregistrat în timp ce îşi abuzează verbal elevii a fost tradus în mai multe limbi (engleză, franceză, germană, rusă, turcă).

  • MUŞAMALIZARE. Cum este scos basma curată un dascăl ABUZATOR

La acest sfârşit de săptămână, Comisia din cadrul Liceului "Nicolae Iorga" care analizează cazul ar trebui să facă publică o concluzie. "Am speranţa ca doamna învăţătoare să aibă o fărâmă de luciditate şi să se autodenunţe, dacă nu, o să o luminăm noi", adaugă psihiatrul, nemulţumit de frontul comun pe care toate autorităţile din Educaţie îl fac pentru a o proteja. "Nu spunem că toţi profesorii sunt aşa, însă aceşti oameni, dintr-un fals sentiment de breaslă, întreţin în mijlocul lor o persoană care a făcut un rău fundamenal unui grup de copii", adaugă medicul psihiatru. Şi asociaţiile care promovează drepturile copiilor au luat poziţie facă de cazul prezentat pe larg zilele acestea.

  • Mărturia ŞOCANTĂ a unuia dintre elevii agresaţi de învăţătoare: "Mai bine mă sinucid decât să mai merg la şcoală"

"Organizaţia «Salvaţi Copiii » respinge cu fermitate astfel de comportamente în sistemul de învăţământ. Educatorii sunt, pentru copii, a doua resursă de disciplinare a copilului, după familie, iar aceasta trebuie făcută într-un mod pozitiv, în acord cu particularităţile individuale ale fiecărui elev. Abuzul emoţional manifestat de către această profesoară nu poate aduce decât daune în dezvoltarea copiilor. Umilirea, pedeapsa nejustificată, ţipetele, devalorizarea nu conduc doar la o teamă faţă de şcoală şi cadrul didactic, ci au consecinţe cu impact crescut în dezvoltarea copilului - anxietate, agresivitate, depresie", spune Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv "Salvaţi Copiii". Un simptom al unei boli serioase Expertul în educaţie Cristian Hatu (foto) crede că manifestările de abuz ale profesorilor sunt un simptom al unei boli serioase. "M-aş gândi cum s-a ajuns aici. De ce oameni care nu sunt de bună factură ajung în sistem. În alte ţări europene concurenţa pe posturi în educaţie e de şase pe loc. La noi, câţi tineri din facultăţi mai fac modulul care le permite să predea? Ar trebui făcute lucrurile serioase în Educaţie care se tot amână, iar asta nu ţine doar de salariile mici. Nu trebuie să redescoperim roata", adaugă expertul în educaţie. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • EDUCAŢIA PRIN TEROARE. Cum au ÎNGROPAT-O pe "Doamna cu o mie de ochi"
  • SCRISOAREA CUTREMURĂTOARE a mamei care a descoperit cum copilul ei este TORTURAT PSIHIC DE "DOAMNA CU O MIE DE OCHI"
  • SCANDALUL ÎNVĂŢĂTOAREI care-şi terorizează elevii. Psihiatru: "Unul dintre copii a vrut să se sinucidă"
  • "TE ARUNC PE GEAM" Anchetă în cazul învăţătoarei de COŞMAR de pe Youtube I VIDEO
  • AVENTURILE PROFESORILOR. Învăţătoarea care îşi bate elevii. Dascălul-şofer care noaptea e beat şi ziua e la ore
  • "TE ARUNC PE GEAM". Replicile INCREDIBILE ale unei învăţătoare către un "boboc" de clasa întâi