CINE sunt cele DOUĂ personaje cheie din sistemul bancar implicate în FRAUDA de 22 mil. de euro

CINE sunt cele DOUĂ personaje cheie din sistemul bancar implicate în FRAUDA de 22 mil. de euro

Ancheta procurorilor DIICOT privind gruparea infracţională care a fraudat cu 22 de milioane de euro trei bănci comerciale din România a scos la iveală numele a doi jucători importanţi de pe piaţa bancară. Aurel Şaramet, directorul Fondului de Garantare a Creditelor, şi Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte al BRD Societe Generale.

Din decembrie 2004, Aurel Şaramet deţine funcţia de preşedinte al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Acesta se laudă în CV-ul personal că este unul dintre cei care au elaborat primele strategii de dezvoltare economică şi socială a României şi că este coordonatorul procesului de privatizare în primele etape în România.

  • Directori şi funcţionari de la BRD, BCR şi CEC, cercetaţi pentru o FRAUDĂ de 22 milioane de euro

În plus, Aurel Şaramet a participat la elaborarea legislaţiei privind privatizarea băncilor cu capitalul de stat şi a fost negociatorul direct al primelor acţiuni de privatizare a celor mai mari companii româneşti. A fost director general adjunct al Direcţiei Generale a Bugetului Statului din cadrul Ministerului Finanţelor şi director executiv al Fondului Proprietăţii de Stat,  în perioada 1992-1993. În perioada 1994-1996 a ocupat funcţia de şef al Direcţiei de Privatizare Societăţii Bancare şi Asigurări, Fondul Proprietăţii de Stat. A mai ocupat funcţia de director general a mai multor bănci comerciale. Vezi aici CV-ul lui Aurel Şaramet Vicepreşedinte al BRD din 2004 La rândul său, celălalt personaj cheie din sistemul bancar implicat în frauda de 22 milioane de euro ocupă o funcţie de top management în cadrul BRD Societe Generale. Alexandru Claudiu Cercel - Duca ocupă, din 2008, funcţia de vicepreşedinte al BRD, având rolul de a coordona şi superviza activităţile de pieţe valutare şi monetare, valori imobiliare şi asset management şi custodie/depozitare titluri. Duca a absolvit ASE-ul, specialitatea Cibernetică şi programul de Executive MBA, organizat de Asebuss Bucuresti şi Universitatea din Washington, SUA.   Vicepreşedintele BRD este angajat al băncii din 1993 şi a ocupat diferite poziţii in cadrul activităţilor de trezorerie şi operaţiuni de piaţă ale băncii: Director adjunct al Direcţiei Trezorerie (1997-2001), Director de Operaţiuni de Piaţă (2001-2007), Director Executiv Pieţe Financiare (2007-2008). CITIŢI ŞI:

  • Directori din CEC, BRD, BRD şi oficiali din Ministerul Economiei sunt cercetaţi pentru fraude zeci de milioane de euro
  • Din toate băncile româneşti s-a furat ca în codru în ultimii ani. Cele mai scandaloase cazuri
  • Cele mai mari fraude bancare româneşti
  • Scandal uriaş la CEC Bank Cluj. Angajaţii FURAU din conturile clienţilor
  • Percheziţii DIICOT. 65 de persoane sunt acuzate au luat credite frauduloase de 500.000 de euro
  • Fraudă de 1,8 milioane de euro la o bancă din Oradea
  • TOPUL celor mai mari fraude bancare DIN LUME. Care au fost prejudiciile

Ne puteți urmări și pe Google News