FMI şi Ungaria, tot mai departe de un numitor comun

FMI şi Ungaria, tot mai departe de un numitor comun

Reprezentanta Fondului Monetar Internaţional în Ungaria, Iryna Ivaschenko, a apreciat că mai multe măsuri bugetare anunţate săptămâna trecută în această ţară nu sunt în conformitate cu obiectivele FMI, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Iryna Ivaschenko a mai menţionat că nu a fost fixată încă nicio dată pentru o nouă serie de negocieri între Budapesta şi Fondul Monetar Internaţional.

Ungaria a solicitat anul trecut ajutorul Fondului şi al Uniunii Europene pentru a putea împrumuta din nou de pe pieţele de obligaţiuni la dobânzi acceptabile în timp ce moneda sa naţională, forintul, se devalorizase puternic.

Negocierile s-au dovedit dificile, însă la 12 octombrie premierul conservator Viktor Orban a afirmat că ţara sa se află "nu departe de un acord bun" cu FMI pentru un împrumut estimat la 15 miliarde de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul ungar a anunţat săptămâna trecută o nouă serie de măsuri de austeritate pentru a menţine deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut, Comisia Europeană apreciind ca insuficient un prim plan de economii, potrivit autorităţilor de la Budapesta.