BMW investeşte 200 de milioane de euro în Brazilia. Fabrica din România, doar un fum

BMW investeşte 200 de milioane de euro în Brazilia. Fabrica din România, doar un fum

Producătorul auto german BMW a anunţat construirea primei sale fabrici în Brazilia, prin vicepreşedintele BMW, Ian Robertson, după întâlnirea cu şeful statului brazilian, Dilma Rousseff, transmite Xinhua.

BMW va investi 200 milioane de euro (261,5 milioane de dolari) în fabrica ce urmează să fie construită în Araquari, statul Santa Catarina, din Sudul Braziliei, a declarat şeful companiei germane. Uzina va genera iniţial aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Construirea noii fabrici a BMW va începe în aprilie 2013 şi va deveni operaţională în 2014. Primul model produs va fi BMW X1, dar vor urma şi altele, în funcţie de cererea pe piaţa braziliană.

În prezent, BMW vinde în Brazilia aproximativ 10-12.000 de vehicule anual şi vrea să ajungă la 30.000 de unităţi în viitorul apropiat, în special automobile mai puţin poluante.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zilele trecute, un alt vicepreşedinte al companiei bavareze a spulberat speranţele României la găzduirea unei noi fabrici BMW, anunţând că Europa de Est nu este avută în vedere pentru aşa ceva, cel puţin în următorii ani.