PISICA a schimbat radical viaţa unui băieţel mut. VIDEO cu peste 130.000 de vizualizări pe Youtube

PISICA a schimbat radical viaţa unui băieţel mut. VIDEO cu peste 130.000 de vizualizări pe Youtube

Lorcan Dillon, un băieţel de şapte ani, a fost diagnosticat cu mutism selectiv când avea 4 ani. Părinţii au avut însă parte de o surpriză uriaşă după ce i-au cumpărat micuţului o pisică.

Lorcan era un băiat singuratic şi nu avea niciun prieten de vârsta lui, de aceea mama lui s-a gândit să-i cumpere o pisică, pentru a avea companie. După câteva luni, l-a auzit pe băiat vorbindu-i pisicii.

Când Lorcan a rostit pentru prima dată "Te iubesc", mama lui a fost şocată şi bucuroasă în acelaşi timp, doar că vorbele copilului nu îi erau adresate ei, ci lui Jessie, pisica lui birmaneză.

Mama baiatului, Jayne, spune că pisica pare că şi-a înţeles rolul de a sta alături de Lorcan, nu suportă să nu ştie ce face băiatul, dacă îl aude râzând, vine să vadă ce s-a întâmplat.

"Într-una din zile, l-am găsit pe Lorcan în timp ce-i citea pisicii. În fiecare noapte, doarme lângă patul lui, iar când vine de la şcoală, pisica sare în braţele lui şi o îmbrăţişează", a spus Jayne pentru Daily Mail.

Povestea lor a câştigat premiul I la Cat's Protection Awards din Londra, iar un video cu cei doi în timp ce se joacă a strans peste 130.000 vizualizări pe YouTube.

"Când am venit de la concurs, Lorcan şi-a îmbrăţişat pisica şi i-a spus că a câştigat. Pentru mine, auzindu-l vorbind, este ca şi cum am fi câştigat totul, dintotdeauna", a mai spus mama băiatului.

Mutismul selectiv este o tulburare de anxietate destul de rară a cărei principală caracteristică este dificultatea persistentă, constantă de a vorbi în situaţii sociale specifice, situaţii care presupun vorbirea.

 <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_vNM-bWf0oM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News