Avertisment în Germania: neo-naziştii pregătesc atacuri împotriva străinilor şi evreilor

Avertisment în Germania: neo-naziştii pregătesc atacuri împotriva străinilor şi evreilor

Biroul împotriva criminalităţii din Germania a sesizat forţele de ordine din ţară în legătură cu posibilitatea unor atacuri împotriva cetăţenilor străini, politicienilor şi evreilor, conform unui document secret, ajuns în posesia săptămânalului Der Spiegel.

Oficialii biroului amintit au atras atenţia că atacurile ar putea fi întreprinse atât de grupări teroriste, cât şi de indivizi singuri cu vederi neonaziste.

Această scurgere de informaţie în mass-media intervine la un an după asasinarea a cel puţin nouă străini, între care persoane originare din Turcia şi Grecia, precum şi a unui poliţist.

În urma unei anchete anevoioase, poliţia germană a stabilit că autori ai crimelor erau activişti ai aşa-numitului "underground naţional-socialist".

Ne puteți urmări și pe Google News

În raportul amintit se menţionează, de asemenea, că "presiunea" împotriva grupurilor de extremă dreaptă ar putea provoca noi atacuri.

În august, un rabin a fost lovit la Berlin sub ochii fiicei sale de şase ani de patru bărbaţi. Motivul a fost aparent antisemitismul, a anunţat poliţia germană. Agresiunea a avut loc în capitala germană când rabinul în vârstă de 53 de ani mergea alături de fiica sa pe stradă.

Agresiunea a stârnit un val de indignare în rândul comunităţii evreieşti din Germania, care se află în plin avânt, numărând de patru ori mai mulţi membri decât în urmă cu 20 de ani, notează AFP. Unul dintre principalele centre de formare a rabinilor din Germania şi-a sfătuit studenţii să nu mai poarte kipa în locurile publice.