Se anunţă scăderi de preţuri pe litoral. Vezi în ce staţiune

Se anunţă scăderi de preţuri pe litoral. Vezi în ce staţiune

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus au anunţat că în sezonul 2013 intenţionează să reducă tarifele la cazare şi masă, pentru a-şi păstra atractivitatea în faţa turiştilor.

Potrivit comunicatului de presă al FPTS, în perioadele cu grade de ocupare mai scăzute turiştii vor plăti 47 de euro pentru şase nopţi de cazare (circa 35 de lei pe noapte de persoană, la cursul euro din prezent), iar în vârful de sezon 81 de euro (61 de lei/noapte/persoană). Pentru trei mese pe zi, pe parcursul întregului sejur, ar urma să se plătească în plus 54 de euro.

Motivul scăderilor de preţuri este de a păstra litoralul românesc competitiv cu ofertele din străinătate. "Orice anunţ despre creşteri de preţuri şi orice intenţie de a specula şi de a profita nejustificat de interesul regăsit al turiştilor români pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamăgirea românilor şi părăsirea litoralului românesc", sunt de părere oficialii FPTS.

Anunţul a fost făcut în urma Bursei Litoral - Delta Dunării ce a avut loc la Constanţa. În cadrul aceluiaşi eveniment, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), declarase vineri că unii hotelieri ar putea creşte preţurile în 2013 cu până la 5%, în cazul în care au făcut investiţii.

Ne puteți urmări și pe Google News