Noua armă pe care mizează armata israeliană pentru a dispersa manifestanţi palestinieni

Noua armă pe care mizează armata israeliană pentru a dispersa manifestanţi palestinieni

O nouă armă neletală a intrat în arsenalul armatei israeliene, pe care o va folosi în special la dispersarea manifestaţiilor palestiniene. Este vorba de un amestec special, cu miros extrem de neplăcut şi cu o denumire pe măsură "Sconcs".

Potrivit lui Muad Tamimi, proprietarul unei benzinării de pe linia întâi a confruntării între israelieni şi palestinieni, "Sconcs" lasă în urma sa "senzaţii de neuitat" pentru cel puţin câteva zile.

Mirosul nu dispare nici cu ajtorul produselor chimice de uz casnic şi nici cu cel mai puternic parfum.

Cu "Sconcs" vor fi echipate camioane cisterne blindate, dotate cu tunuri, care vor pulveriza lichidul urât mirositor asupra mulţimii de manifestanţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Necesitatea unei noi arme neletale a apărut după ce demonstranţii au învăţat să facă faţă pulverizării cu gaze lacrimogene. Palestinienii au denumit deja noua armă "rahat".

O astfel de modalitate de dispersare a manifestaţiilor opoziţiei ar putea să apară şi în Rusia, conform agenţiei Interfax, preluată de Agerpres.

Încă în 2009, un inventator din Sankt Petersburg, Aleksandr Semionov, a brevetat un tip similar de armă, care funcţionează pe bază de excremente umane.