Cum miroase un bărbat puternic

Cum miroase un bărbat puternic

Se spune că atunci că bărbaţii transpiră, iar femeile strălucesc. Însă bărbaţii puternici au un miros al lor, aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători germani.

Potrivit studiului realizat de aceştia, citat de Daily Mail, bărbaţii puternici au un miros special, care atrage femeile. "O femeie este vizibil impresionată de mireasma emanată de un mascul alfa-cum este numit un asemenea bărbat, pentru că este conştientă de puterea lui. Femeile sunt convinse, cel puţin în subconştient, că bărbaţii puternici le vor face copii sănătoşi", mai afirmă studiul.

Hormoni răvăşiţi

Psihologii germani au analizat şi legătura dintre transpiraţia unui bărbat şi nivelul de agresiune de care este capabil. În timpul unui turneu de badminton, echipa de cercetători a ataşat de braţele jucătorilor nişte tampoane de bumbac, după care au cerut femeilor-voluntar să le miroasă. Măsurându-le nivelul de excitare, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile sunt mai atrase de bărbaţii cu muşchii mai mari. Echipa de la Universitatea din Dusseldorf a mai ajuns la concluzia că hormonii femeii sunt "răvăşiţi" de nivelul de testosteron emanat de bărbaţi în timpul unor activităţi dominante.

Ne puteți urmări și pe Google News