Ca în Vestul Sălbatic: Cai liberi pe străzile Capitalei

Ca în Vestul Sălbatic: Cai liberi pe străzile Capitalei

Mai mulţi cai se plimbă liberi pe o stradă din Capitală, merg printre maşini şi încurcă circulaţia.

Pe strada Bara Savu, din sectorul 2 al Capitalei, se plimbă liberi mai mulţi cai. Oamenii sunt obligaţi să oprească maşinile şi stau cu teamă că animalele le vor lovite autoturismele, iar autobuzele fac slalom printre animale. "Îi ţine un vecin de-al nostru. Îl cheamă Robert. A venit şi jandarmeria şi poliţia. Au discutat şi cam atât. Nu s-a rezolvat nimic. Caii umblă pe stradă toată ziua", a povestit o vecină care a refuzat să îşi dea numele de frică să nu îi facă rău proprietarul cailor. Nu de puţine ori, ei ies şi pe pe strada Nicolae Zamfir, stradă cu trafic mediu şi linie de RATB. "Viaţa acestor animale este pusă în pericol. La fel şi a cetăţenilor aflaţi în trafic. Poliţia Locală trece pe aici zilnic, dar nu ia nicio măsură", au mai povestit locuitorii de pe Bira Savu. "Voi trimite un echipaj acolo"

Caii stau în fiecare zi pe un teren viran plin de iarbă şi sunt schimbaţi periodic. "Acum sunt doi cai albi. Am avut pe stradă şi maro, şi mai mici şi mai mari. Aduce unii, îi ţine 2-3 zile şi apoi dispar. După o perioadă scurtă de timp, apar alţii şi o luăm de la capăt", a mai povestit femeia. Caii nu sunt legaţi niciodată şi nici nu sunt păziţi de cineva. Contactat de EVZ, edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, a precizat că va trimite echipaje ale poliţiei în zonă pentru a identifica cine deţine acei cai şi pentru pentru a fi luaţi de acolo. "Voi trimite un echipaj acolo. Vom vedea cine este de vină şi vor fi luate măsuri", a precizat Neculai Onţanu.

Potrivit legii privind protecţia animalelor, proprietarul are obligaţia să le îngrjească şi să nu le lase nesupravegheate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Repre zen­tanţii aso­cia­ţiilor de protejare a drepturilor animalelor au precizat că proprietarului ar trebui să îi fie confiscaţi caii şi el sancţionat pentru neglijenţă.

Proprietarul vine şi îi adună seara. Îi lasă pe un teren viran, nelegaţi. Ei vin nestingheriţi printre maşini