Nemţii vor să-l dea în judecată pe "ORFANUL care a crescut în pădure"

Nemţii vor să-l dea în judecată pe "ORFANUL care a crescut în pădure"

Autorităţile germane spun că-l vor chema în instanţă pe tânărul în vârstă de 20 de ani care le-a spus că a trăit în pădure împreună cu tatăl său

Centrul pentru Minori din Berlin vrea să primească aproximativ 30.000 de euro de la cel care le-a spus că a trăit în pădure alături de tatăl său. Suma reprezintă decontul cheltuielelor de întreţinere a "orfanului". 

În urmă cu 10 luni, la primăria din Berlin a venit un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a spus că se numeşte Ray şi că până de curând a trăit în pădure alături de tatăl său. Povestea tânărului era desprinsă dintr-un scenariu de film. Acesta le-a spus nemţilor că tatăl său a murit şi i-a spus să meargă spre nord, până dă de "civilizaţie". Băiatul le-a povestit cu lux de amănunte viaţa grea pe care a dus-o în pădure. Însă, după ce poliţiştii nemţi au început o anchetă au avut parte de o surpriză şi au descoprit că au fost minţiţi. De fapt, pe tânăr nu-l chema Ray, ci Robin van Helsum şi este un olandez, care fusese dat dispărut din Hengelo, oraşul său natal. Când acesta fugise de acasă, tatăl său era în viaţă, însă a murit în timp ce Robin se afla la Berlin, sub îngrijirea autorităţilor germane. Tânărul plecase de acasă pentru că nu se înţelegea cu familia sa. În prezent, van Helsum e dispărut fără urmă.

Ne puteți urmări și pe Google News