Festivalul de film de la Cannes 2012. Luxul în cifre pe Croazetă

Festivalul de film de la Cannes 2012. Luxul în cifre pe Croazetă

Hotelurile de lux de la Cannes şi-au pus în joc tot talentul şi personalul pentru Festivalul de Film care se desfăşoară în perioada 16-27 mai. Cum Hollywood-ul se mută pentru puţin timp pe Riviera Franceză, totul trebuie organizat impecabil.

Aşadar, cele mai prestigioase hoteluri de pe Croazetă au făcut stocuri generoase de produse fine şi delicatese pentru a face o bună impresie. Iată cum s-au pregătit, conform presei franceze: Majestic Barrières

  • 20.000 de macarons şi 250 de kilograme de ciocolată vor fi preparate pe perioada festivalului
  • 2 tone de homar, jumătate de tonă de carne şi 20 de tone de legume vor fi preparate în bucătăria hotelului.
  • 15.000 de sticle de şampanie, 8.500 de sticle de vinuri alese vor fi scoase din pivniţă
  • 16.000 de bucăţi de săpun şi 1.000 de litri de spumă de baie vor fi puse la dispoziţia clienţilor
  • 700 de maseuri au fost déjà “rezervaţi” pentru U Spa (şi tot atâţia make-up artişti)
  • 25.000 pe persoane (staruri,clienţi obişnuiţi, jurnalişti) şi-au făcut rezervare la hotel pentru perioada festivalului
  • 8.000 de rezervări au fost făcute cu câteva luni înainte
  • se aşteaptă să fie primite zilnic nu mai puţin de 10.000 de telefoane şi 3.000 de faxuri

Hôtel Martinez

  • 60 de tone de aşternuturi, prosoape şi halate de baie vor fi spălate în timpul festivalului
  • peste 500 de rochii de seară vorfi duse în camerele clientelor şi peste 300 dintre ele vor fi călcate.
  • peste 250 de kilograme de foie gras, 100 de kilograme de caviar, 500 languste şi 2 tone de homari vor fi servite oaspeţilor.
  • peste 20.000 de mese vor fi servite în timpul festivalului.
  • mai mult de  6.000 de mic dejunuri vor fi pregătite în fiecare dimineaţă pe durata evenimentului.
  • peste 100 de agenţi de pază vor fi la datorie.
  • peste 5.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate.
  • se vor fuma peste 3.000 de ţigări.
  • vor fi pregătite mai mult de 600 de aranjamente florale
  • peste 300 de tone de bagaje, genţi şi pachete vor fi cărate de către personalul hotelului în timpul festivalului.

The Carlton

  • 600 de kilograme de peşte vor fi pregătite şi servite
  • 800 de kilograme de homari şi languste vor şi oferite clienţilor
  • 25 de kilograme de caviar vor fi puse pe mese.
  • 6.000 de produse franţuzeşti de patiserie (croissante sau brioşe cu ciocolată) vor fi în menu în fiecare dimineaţă
  • 150 de aranjamente florale vor fi pregătite zilnic.
  • 2.500 de prosoape de baie vor fi schimbate în fiecare zi
  • 10.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate pe parcursul festivalului de film.
  • 25.000 de bucăţi de săpun vor fi în băile hotelului în cele 12 zile de festival.

Ne puteți urmări și pe Google News