Pensionarii: FMI e de acord cu creșterea pensiilor de la 1 iulie

Pensionarii: FMI e de acord cu creșterea pensiilor de la 1 iulie

Președintele Federației Naționale ”Unirea” a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a declarat că reprezentanții Fondului Monetar Internațional sunt de acord cu o creștere de 5% a pensiilor, dacă vor fi găsite resursele bugetare necesare.

Potrivit lui Cojanu, din discuțiile purtate astăzi cu reprezentanții Fondului a reieșit că o astfel de creștere, implementată de la 1 iulie, ar fi agreată de instituție, însă doar cu condiția găsirii resurselor bugetare care să o permită.

”Întâlnirea pe care am avut-o astăzi (miercuri n.r.) cu Fondul Monetar Internaţional constituie o premieră la nivel naţional, deoarece este prima reuniune care are loc în ultimii ani între reprezentanţii pensionarilor şi cei ai FMI. În urma discuţiilor purtate, domniile lor au fost de acord ca pensiile să fie majorate cu un procent de aproximativ 5% începând cu data de 1 iulie a acestui an şi au promis că vor prezenta această chestiune în cadrul întâlnirilor pe care le vor avea cu Executivul”, a afirmat Dumitru Cojanu.

Reprezentantul pensionarilor a mai declarat că a obținut din partea delegației FMI și promisiunea că va fi ridicată la întâlnirile cu Guvernul problema restituirii contribuțiilor la asigurările de sănătate declarate ilegale de Curtea Constituțională.

Ne puteți urmări și pe Google News