Sarkozy așteaptă votul electoratului de extremă dreapta: Franța are prea mulți imigranți

Sarkozy așteaptă votul electoratului de extremă dreapta: Franța are prea mulți imigranți

Preşedintele Nicolas Sarkozy a declarat, într-un interviu radiofonic, că Franța are prea mulţi imigranţi şi întâmpină dificultăţi în integrarea lor. Comentariul său este considerat o nouă încercare de a atrage electoratul extremei drepte la alegerile prezidențiale de duminică.

”Sistemul nostru de integrare nu funcţionează. De ce? Pentru că înainte să reuşim să-i integrăm pe cei care se aflau deja pe teritoriul nostru, alţii au sosit. Primind prea mulţi imigranţi am paralizat sistemul nostru de integrare”, a spus Sarkozy la postul de radio RMC. ”Nu voi cere niciodată să se reducă imigraţia la zero, dar adevărul este că atunci când accepţi mai mulţi oameni decât poţi primi, nu îi mai poţi integra”, a adăugat liderul de la Elysee.

În condiţiile în care toate sondajele îl dau ca favorit în turul doi de scrutin pe socialistul Francois Hollande, Sarkozy îşi pune speranţele în cele şase milioane de voturi pe care le-a primit în primul tur Marine Le Pen, lidera partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional. Aceasta a condus azi tradiţionalul marş anti-imigraţie de pe 1 mai şi a promis că în aceeaşi zi va anunţa cum recomandă alegătorilor săi să voteze în turul doi. Însă adjunctul său în Frontul Naţional a afirmat că Marine Le Pen ar urma să le ceară celor care au votat-o primul tur să dea votul lor cui consideră că este mai bine.

Ne puteți urmări și pe Google News