Se spune că dacă se adaugă şi puţin... dulce zilelor de vacanţă totul devine mai special. De aceea peste tot în lume aşa numitul "turism al ciocolatei" devine din ce în ce mai dezvoltat.
Există destinaţii pe care orice iubitor de praline, bomboane, biscuiţi, torturi, creme sau alte asemenea delicatese ar trebui să le viziteze. Cel puţin aşa spun specialiştii în materie. Prima pe listă este Perugia, Italia, deoarece se poate "sărbatori" tradiţia ciocolatei italiene într-un mare stil. Tot aici există şi Eurofestivalul ciocolatei şi Casa de ciocolată. Despre specialităţile de ciocolată create aici încă din anul 1907 ghidurile turistice notează că sunt "adevărate săruturi umplute cu cremă de alune şi împachetate în ambalaje inscripţionate cu adevarate declaratii de dragoste"! Oraşul italian găzduieşte şi firma Perugina, recunoscută pentru ciocolata Baci, dar şi fabrica şi muzeul Casei de ciocolată Perugia. Aici vizitatorii au şansa de a deveni ciocolatieri pentru o zi, prin participarea la cursurile oferite de Şcoala de ciocolată.
În Perugia, Italia, ciocolata este la mare preț, fi ind sărbătorită într-un mare stil! FOTO: COMUNE.PERUGIA.IT Plăcerea gustului Iubitorii de ciocolată nu trebuie să rateze sub nicio formă Belgia, unde se produc anual 172.000 de tone de ciocolată, iar ţara găzduieşte peste 2.000 de magazine de profil, cele mai multe dintre ele fiind localizate în Bruxelles. Conform CNN, turiştii pot să aleagă dintr-o mulţime de circuite care includ demonstraţii, ateliere şi degustări, toate având ca temă şi materiale de lucru ciocolata. În Belgia turiștii pot alege dintr-o mulțime de circuite care au ca temă ciocolata și includ demonstrații, ateliere și degustări FOTO: NIYANTARESEARCHPROJECT.COM Ciocolată şi peisaje superbe. Cum să nu îţi placă aşa ceva? De fapt, cum să nu îţi placă Elveţia? Aici cel mai apreciat loc de către turişti este Broc, unde turiştii pot fi vizitata fabrica de ciocolată Cailler-Nestle, unde pot degusta sortimente de ciocolată şi admira în acelaşi timp Alpii. Elveția este locul care îmbină două „componente” interesante: ciocolată și peisaje superbe FOTO: NEWLLYSWISSED.COM Fabrica a fost deschisă în 1989 de către nepotul lui Francois-Louis Cailler, care a adus prima reţetă de ciocolată în Elveţia, în 1819. Rafinament britanic O destinaţie exclusivistă pentru pofticioşi o reprezintă barul ciocolatei Harrods din Londra. Faimosul restaurant este cunoscut drept locul unde orice dorinţă a iubitorilor de ciocolată devine realitate. Acesta îi aşteapta pe vizitatori cu fântâni de ciocolată, o selecţie de băuturi alcoolice (cum ar fi Martini cu ciocolată neagră) şi nealcoolice, şi un meniu ce include torturi, brioşe, clătite, negrese, căpşuni servite în băi de ciocolată, îngheţată cu topping de ciocolată fierbinte sau fondante! Citiţi şi:
- De unde vine ciocolata: Topul celor mai mari producători de cacao din lume