Cseke Attila, fostul ministru al Sănătății, candidează la Primăria Oradea. VEZI ce antrenor cunoscut îl susține

Cseke Attila, fostul ministru al Sănătății, candidează la Primăria Oradea. VEZI ce antrenor cunoscut îl susține

Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a lansat oficial joi candidatura pentru Primăria Oradea, pe care doreşte să o câştige sub sloganul "Oradea sănătoasă".

"Mesajul meu clar pentru orădeni este acesta: Peste 60 de zile venim la Primăria Oradea! Eu cred în şansa mea ca primar", a spus senatorul, citat de Agerpres.

Cseke a afirmat că îşi doreşte funcţia de primar, nicidecum pe cea de viceprimar sau consilier local, precizând că "are un vis" pentru Oradea, are o viziune şi o strategie care au lipsit până acum din administrarea locală a municipiului.

"Trăim într-un oraş de o mie de ani, care după primul război mondial avea o populaţie mai mare decât a oraşului Cluj-Napoca, iar după 1989 toate recensămintele arătau o populaţie mai mare decât a oraşului înfrăţit ungar Debreţin, cu excepţia ultimului an în care numărul locuitorilor orădeni a scăzut cu 23.000. Ne întrebăm de ce au plecat orădenii", a punctat Cseke.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lansare cu Emeric Jenei Candidatul la Primăria Oradea consideră că municipiul are nevoie, pe lângă o administrare bună, de obiective clare ale unei strategii care să transforme Oradea într-un important centru regional, atât prin populaţie, cât şi prin caracteristici definitorii: un centru regional educativ, cu o universitate puternică, un centru regional medical, având spitale moderne, un Centru oncologic, dat în funcţiune în luna iunie 2012, precum şi un centru regional cultural şi sportiv. De asemenea, el a spus că trebuie aduşi investitori "grei", nu cei care prestează în sistem lohn şi dau salarii foarte mici populaţiei. Deşi judeţul Bihor se situează pe locul şase ca număr de salariaţi, el se plasează pe locul 42 ca valoare a salariului mediu.

Fostul ministru a mai promis reabilitarea centrului istoric al oraşului şi exploatarea potenţialului turistic.

La lansarea candidaturii lui Cseke Attila i-au fost alături mai mulţi susţinători printre care antrenorul Emeric Jenei. "Eu îi doresc din tot sufletul succes lui Attila. L-am selecţionat! Aş dori să alocăm mai mulţi bani pentru sport decât la spitale, pentru că dacă trăieşti sănătos, nu mai ai nevoie de spitale", a spus Emeric Jenei.

Cseke Attila şi-a pornit cariera politică în administraţia publică locală fiind consilier local între anii 2004-2006, apoi în administraţia centrală, ca secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului şi apoi, pentru un an şi opt luni, ministru al Sănătăţii.

Până în prezent, la Primăria Oradea şi-au mai anunţat candidaturile liberalul Ilie Bolojan, actualul primar al municipiului, din partea USL şi democrat-liberalul Mihai Groza, fost viceprimar.