Pe cine acuză Patriarhul Kirill al Rusiei de blasfemie

Pe cine acuză Patriarhul Kirill al Rusiei de blasfemie

Scandalul provocat la Moscova de o trupă feminină de punk, care a cântat chiar în cea mai mare biserică rusească, continuă. Patriarhul ortodox rus Kirill a condamnat ieri trupa Pussy Riot, despre care spune că a comis o blasfemie.

Patriarhul i-a criticat aspru şi pe susţinătorii trupei Pussy Riot, apreciind că "justifică această blasfemie, o minimalizează şi încearcă să o prezinte ca pe glumă amuzantă", se arată pe site-ul oficial al Patriarhiei.

"Este regretabil şi mi se rupe sufletul că există printre aceşti oameni persoane care se consideră ortodoxe", se arată în comunicatul Patriarhiei.

La 21 februarie cele cinci membre ale trupei punk Pussy Riot, purtând cagule colorate care le acopereau feţele, au cântat în Catedrala Mântuirii lui Hristos din Moscova un cântec intitulat "Rugăciune punk", împotriva premierului Vladimir Putin, care a câştigat recent alegerile prezidenţiale. În cântec, i se cerea Fecioarei Maria să elibereze Rusia de revenirea la putere a lui Putin. Două dintre componentele trupei au fost arestate, fiind acuzate de vandalism. Ele riscă 7 ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News