Hendrix, Davies, Mc Cartney, Williams. Ce ar fi fost dacă?

Hendrix, Davies, Mc Cartney, Williams. Ce ar fi fost dacă?

Cei mai mari muzicieni ai momentului 1969 au avut ocazia unică de a cânta împreună.

Telegramă bombă: „Vom înregistra împreună în acest week end, la New York. - STOP - Ce-ar fi să vii să cânţi cu noi la bas? - STOP - Pace”

Telegrama a fost trimisă pe 21 octombrie 1969 de către Jimi Hendrix, Miles Davies şi Tony Williams lui Paul McCartney, la Londra.

Era imediat după Woodstock. Hendrix rămăsese fără trupă, din cauza unui scandal cu heroină, în care îl implicase pe basistul său, Noel Redding. Atunci îi propune lui Miles Davies, un guru al jazz-ului, să cânte împreună. La baterie, Tony Williams, cel mai bun baterist cu care Davies a cântat vreodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum le lipsea basistul, se gândesc la Paul McCartney. Telegrama celor trei a fost descoperită în 2005. Nu se ştia însă nimic de răspuns. Abia în aceste zile, el a ieşit la lumină. Formulat de agentul lui Paul Mc Cartney, Petre Brown.

Din nefericire pentru istoria muzicii, liderul „Beatles” nu s-a putut alătura grupului de vis, pentru că se afla în vacanţă. Un motiv stupid.

Cele două telegrame se găsesc acum, expuse publicului, sub sticlă, la Hard-Rock Cafe din Praga.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pIKqFbycJgY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>