Marko Bela: UDMR revine la lucrările Parlamentului

Marko Bela: UDMR revine la lucrările Parlamentului

Grupurile parlamentare ale UDMR au decis astăzi să revină la lucrările Legislativului după ce hotărârea de guvern privind înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la nivelul UMF Târgu Mureş a fost publicată spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei. Parlamentarii UDMR vor participa astfel la lucrările Parlamentului în cele zece zile în care proiectul de hotărâre privind UMF Târgu Mureş se va afla în dezbatere publică, a declarat astăzi, vicepremierul Marko Bela.

“Îmi pare rău că Guvernul a fost nevoit să intervină în ceva care foarte uşor sau foarte repede putea fi soluţionat la faţa locului dacă exista voinţă. Mergem mai departe cum este normal, suntem într-o coaliţie, coaliţia funcţionează", a declarat Marko, după şedinţa grupurilor parlamentare ale Uniunii. Marko Bela a precizat că UDMR nu are o decizie care să interzică parlamentarilor săi participarea la lucrările Parlamentului. "Cred că da. Deci, nu avem o decizie să nu participe. Bineînţeles", a spus Marko.

Guvernul va aplica o soluţie tehnică de înfiinţare a liniei maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, astfel încât studenţii să nu aibă nimic de reproşat faţă de modul de rezolvare a acestei probleme, a anunţat astăzi premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Parlamentarii UDMR nu au participat, luni după-amiză, la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precizând că au mandat în acest sens de la Kelemen Hunor şi că aşteaptă adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş. Unii dintre deputaţii UDMR au venit, totuşi astăzi, la plen, semnând lista de prezenţe, Marton Arpad arătând că nu există o decizie a grupului parlamentar privind prezenţa la lucrările de plen, tocmai de aceea unii deputaţi maghiari au venit la şedinţă, în timp ce alţii rămân în stare de aşteptare în legătură cu decizia Guvernului privind UMF Tâgu. Mureş.

Ne puteți urmări și pe Google News