Mitt Romney: Iranul va obţine bomba nucleară dacă Obama este reales

Mitt Romney: Iranul va obţine bomba nucleară dacă Obama este reales

Mitt Romney, candidatul la învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din SUA şi favorit în cursa internă, a declarat ieri că Iranul se va dota în final cu arma nucleară dacă Barack Obama este reales preşedinte în noiembrie, argumentând că actualul lider de la Casa Albă a ezitat să ia măsuri dure împotriva regimului de la Teheran.

Duminică, în ajunul unei întrevederi dintre preşedintele american şi premierul israelian Benjamin Netanyahu unde dosarul nuclear iranian urma să fie în centrul discuţiilor, Mitt Romney a avertizat că "dacă Barack Obama va fi reales, Iranul va dispune de arma nucleară, şi lumea se va schimba în acest caz".

"Preşedintele Obama nu a impus sancţiuni paralizante împotriva Iranului. Şi, este inacceptabil pentru America ca Iranul să dispună de arma nucleară", a afirmat Romney în cadrul unui discurs la Snellville, în Georgia, în sud-estul SUA, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

El a făcut campanie pentru "Super Marţea", când zece state îşi vor desemna favoritul pentru învestitura republicană în cadrul alegerilor prezidenţiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul guvernator de Massachusetts a dat asigurări că dacă va fi ales, el va acţiona diferit în dosarul iranian.

"Voi avea în vedere opţiuni militare. Voi decide sancţiuni paralizante şi le voi pune în practică, şi mă voi adresa poporului iranian (pentru a-l avertiza) că riscă să fie în pericol dacă se va dota cu arma nucleară", a promis Mitt Romney.